Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné rohlíčky se zakysanou smetanou

Křupavé na povrchu a vláčné uvnitř. Takové jsou plněné rohlíčky se zakysanou smetanou. Náplň můžeme zvolit podle toho, jakou máme v oblibě. Vhodná je tvarohová, ořechová či maková nebo se dají použít i tuhá povidla.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 32 kusů

32kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nastrouháme máslo na hrubém struhadle. Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem. Přidáme nastrouhané máslo, sůl, smetanu, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto, které následně rozdělíme na 4 díly. Těsto necháme asi hodinku odpočinout v lednici. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Krok 4: Pak rozválíme každý díl těsta do kruhu. Rádlem rozdělíme na osm trojúhelníků a plníme libovolnou náplní. Vhodná je tvarohová náplň, avšak lze použít i tuhá povidla nebo náplň maková či ořechová. Marmeláda může během pečení vytéct. Krok 5: Těsto s náplní zavineme do rohlíčků od jeho nejširší strany. Rohlíčky klademe na plech s papírem na pečení. Krok 6: Povrch rohlíčků před pečením potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

TIP: Zakysaná smetana v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 30. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Yxj

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Yxj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, máslo, smetana zakysaná, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, povidla švestková

Přidat fotografie receptu