Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedlácká bída s domácími fleky

Sedlácká bída je důkazem, že brambory, kysané zelí a domácí těstoviny vytvoří skvělé jídlo, které chutná jako od babičky. Je to sytý, levný a poctivý recept, jež díky domácím nudlím připravíte doslova za pár korun.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z hrubé mouky, vejce a lžíce vody vypracujeme nudlové těsto. Těsto vyválíme na tenkou placku a nakrájíme na fleky (čtverečky). Krok 2: V osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny doměkka (asi 3 minuty). Scedíme je a propláchneme. Krok 3: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka asi 15 minut. Poté scedíme. Krok 4: Uzené maso nakrájíme na kostičky. Kysané zelí necháme okapat a dle potřeby překrájíme. Krok 5: Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Orestujeme v kastrole na rozehřátém oleji dosklovita. Vmícháme uzené maso a krátce orestujeme. Krok 6: Přidáme překrájené zelí a mírně podlijeme vodou. Asi 15-20 minut podusíme. Přebytečnou tekutinu vydusíme. Krok 7: Vmícháme scezené brambory a okapané těstoviny. Lehce opepříme a podle potřeby přisolíme. Dobře promícháme a necháme prohřát. Krok 8: Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

TIP: Jak uvařit levně a chutně

Zveřejněno 27. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7Ow

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7Ow

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, mouka hrubá, voda, maso uzené, zelí kysané, cibule, brambory, olej, sůl, pepř mletý, kmín mletý, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]