Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtový koláč s mandlovou drobenkou podle Míši Landové

Jogurtový koláč s tvarohem a mandlovou drobenkou podle úspěšné české cukrářky Míši Landové je bleskurychle připravený, vláčný a voňavý po citrusech. Drobenka je po upečení krásně křupavá, do druhého dne však zvláční a všechny tři vrstvy se dokonale propojí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marianna.Va

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Na odměření surovin použijeme hrnek o objemu 250 ml. Krok 2: Do misky odměříme mandlovou mouku, polohrubou mouku, máslo a cukr. Rukou zpracujeme na drobenku. Krok 3: Všechny suroviny na náplň společně prošleháme dohladka a odložíme stranou. Krok 4: V míse smícháme prosátou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a dáme bokem. Krok 5: V jiné míse vyšleháme cukr s olejem, vejce, jogurt, citronovou šťávu a kůru do hladkého krému. Pak zašleháme suché ingredience. Hladké těsto rovnoměrně rozetřeme do formy a rozlijeme na něj tvarohovou náplň. Krok 6: Posypeme drobenkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova, zhruba 45 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout ve formě, nakrájíme na úhledné řezy a podáváme.

TIP: 20 báječných receptů na hrnkové moučníky

Zveřejněno 12. 3. 2026

Poznámka autora Marianna.Va

Zdroj: Víkendové pečení

Do drobenky jsem přidala vanilku. Koláč je krásně vláčný a výborný i s ovocem. Původně se má koláč péci v hranaté formě o velikosti 21 × 21 cm, ale takovou nemám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY6K1

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY6K1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, olej rostlinný, cukr krupice, jogurt řecký, vejce, šťáva citronová, citron, tvaroh ve vaničce, cukr krupice, vejce, šťáva citronová, mandle mleté, cukr krupice, máslo, máslo, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu
]