Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná kuřecí kapsa

Mleté kuřecí maso, sýr, rajčata. Skvělá kombinace chutí, která vás překvapí svou jednoduchou a rychlou přípravou, která zachrání nejednu večeři. Podávat můžete s bramborem a zeleninou, vznikne tak plnohodnotné jídlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa pomeleme, případně koupíme již mleté kuřecí maso. Krok 2: Ochutíme kořením, solí, pepřem a pečlivě promícháme. Krok 3: Na pečicí papír kápneme olej, maso rozdělíme na 2 hromádky a na vytvarujeme z nich 2 obdélníky nebo kruhy. Krok 4: Na každý kousek placky rozetřeme do 1/3 masa smetanový sýr, položíme 3 plátky rajčat a hrst strouhaného sýru. Krok 5: Pomocí pečicího papíru přehneme, aby se vytvořila kapsa a lehce ji utlačíme. Krok 6: Kapsu potřeme rozšlehaným vajíčkem a lehce posypeme strouhankou. Krok 7: Péct můžeme v předehřáté troubě na funkci „horkovzduch“ na 190 °C 30 minut, nebo v horkovzdušné fritéze na 200 °C 20 minut.

TIP: Jak na kuřecí nugetky v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 17. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněná kuřecí kapsa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJ74

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněná kuřecí kapsa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJ74

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Včera jsem ji zkoušela, dovnitř jsem dala místo klasického sýra tvarůžky - a bylo to skvělé! 😁

Suroviny:
prsa kuřecí, paprika sušená sladká, kurkuma, kmín drcený, sůl, pepř mletý, sýr smetanový, rajče, sýr tvrdý, olej, vejce, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]