Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí karbanátky v rajské omáčce

Vychutnejte si šťavnaté hovězí karbanátky provoněné česnekem a majoránkou v lahodné rajské omáčce. Tradiční kombinace s jemným nádechem skořice, která vás svou vyváženou sladkokyselou chutí okamžitě vrátí do dětství.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V misce smícháme mleté maso, vejce, jednu nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a podle chuti okořeníme špetkou pepře, majoránkou a osolíme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 3: Ze směsi tvarujeme karbanátky. Karbanátky opečeme v hrnci na malém množství rozehřátého oleje ze všech stran dozlatova. Opečené karbanátky vyjmeme. Krok 4: Do výpeku přidáme máslo, zbylou cibuli a zpěníme ji. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vývarem a rozšleháme metlou. Krok 5: Přidáme rajčatový protlak a přivedeme k varu. Za častého míchání povaříme asi 15 minut. Krok 6: Pak omáčku naředíme trochou vody. Vložíme opečené karbanátky a 10 minut dusíme. Krok 7: Nakonec karbanátky vyjmeme, omáčku propasírujeme do čistého hrnce a dochutíme solí, cukrem, octem a špetkou mleté skořice. Krok 8: Karbanátky podáváme s rajskou omáčkou a přílohou dle chuti. Hodí se houskové knedlíky, těstoviny nebo rýže.

TIP: Časté chyby při vaření rajské omáčky a jak jim předejít

Zveřejněno 10. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6AA7

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6AA7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso hovězí mleté, vejce, cibule, česnek, strouhanka, majoránka, sůl, pepř mletý, vývar hovězí, protlak rajčatový, cibule, máslo, mouka hladká, cukr krystal, ocet, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]