Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s hovězím masem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ilyria

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky kvalitního hovězího masa s bohatou omáčkou, která je plná sladké a pikantní chuti rajčat. Jako přílohu zvolte houskový knedlík, nebo těstoviny.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 442 kJ /
2 018 kcal
Bílkoviny143,50 g
Tuky123,24 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 584 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy78,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme vývarem z hovězího masa. Na dně papiňáku rozpálíme trochu oleje. Na něm ze všech lehce osmahneme maso, aby se zatáhlo (je možné místo toho vložit maso do už vařící vody, ale maminka to dělává takhle). Krok 2: Zalejeme vodou, přidáme očištěnou mrkev, pastiňák a 1 cibuli (ve slupce, aby měl vývar barvu) a k tomu bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře. Papiňák uzavřeme a necháme zhruba hodinu vařit. Krok 3: Poté dáme maso stranou a přecedíme, aby zůstal čistý vývar. Krok 4: Omáčka:
V hrnci na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a usmažíme jíšku.
Zalijeme vývarem, pořádně rozmícháme a přidáme rajčatový protlak. Necháme zhruba čtvrthodinku vařit. Po odstavení přecedíme přes sítko (případně je možné pouze rozmixovat ponorným mixérem) a dosladíme podle chuti. Nakonec dáváme maso do omáčky, aby nevystydlo.

TIP: Tipy, díky kterým bude vaše rajská dokonalá

Zveřejněno 15. 6. 2013

Poznámka autorky ilyria

Ze zbytku vývaru dělám polévku, nebo se dá schovat do mrazáku na příště.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmyY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Dobry den, mam hloupy dotaz, ale kolik vody mam pouzit na podliti masa (na tvorbu vyvaru). Kdyz mam uvedeno 1500ml vyvaru, tak tedy 1500ml vody? Moc dekuju za odpoved.

Máme rádi..děláme často..:-K foto přidáno..:-)

juraj a máma 21. 10. 2015 17:44
vyzkoušíme a myslíme že nám bude chutnat.:-)):-p

Velice nám chutnala,tento recept doporučuji všem co mají rádi rajskou.:yes:

Eliza: děkuju :-)

Rajskou máme rádi (až na muže) na jakýkoli způsob. I tato je moc dobrá. Posílám bod a obrázek.:-):-K

:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
recept na rajskou omáčku s hovezim, hovězí maso na rajskou omáčku, rajská omáčka z hoveziho masa, recepty hovězí rajská omáčka, recept na rajskou omáčku s hovězím masem, priprava rajske omacky, hovezi maso v rajske omacce, hovezi na rajskou, rajska omacka z hoveziho, rajská omáčka z rajčat s hovězím masem, hovězí v rajské omáčče, jaké hovězí maso na rajskou omáčku, hovězí s rajskou, rajská z hovězího, hovezi maso na rajskou, maso na rajskou omáčku, rajska omačka videorecept, jaké maso na rajskou omáčku, jaké hovězí maso na rajskou, maso na rajskou

Suroviny:
protlak rajčatový, plec hovězí, mrkev, petržel, cibule, olej, vývar masový, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, cukr

Přidat fotografie receptu