Rajská omáčka s hovězím masem

ilyria Kuchařka: ilyria

Doba přípravy: 80 minut Omáčky 5 názorů

Suroviny

rajčatový protlak
hovězí maso
mrkev
pastiňák
cibule
hladká mouka
bobkový list
nové koření
pepř (celý)
cukr
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Začneme vývarem z hovězího masa. Na dně papiňáku rozpálíme trochu oleje. Na něm ze všech lehce osmahneme maso, aby se zatáhlo (je možné místo toho vložit maso do už vařící vody, ale maminka to dělává takhle).

  2. Zalejeme vodou, přidáme očištěnou mrkev, pastiňák a cibuli (ve slupce, aby měl vývar barvu) a k tomu bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře. Papiňák uzavřeme a necháme zhruba hodinu vařit.

  3. Poté odděláme maso stranou a přecedíme, aby zůstal čistý vývar.

  4. Teď k samotné omáčce. V hrnci na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a přidáme hladkou mouku, čímž vznikne jíška.
    Zalijeme vývarem, pořádně rozmícháme a přidáme rajčatový protlak. Necháme zhruba čtvrthodinku vařit. Po odstavení přecedíme přes sítko (případně je možné pouze rozmixovat ponorným mixérem) a dosladíme podle chuti. Nakonec dávám maso do omáčky, aby nevystydlo.

Poznámka

Ze zbytku vývaru dělám polévku, nebo se dá schovat do mrazáku na příště.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 546 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajská omáčka s hovězím masem

Tématické fráze: recept na rajskou omáčku s hovezim hovězí maso na rajskou omáčku rajská omáčka z hoveziho masa recepty hovězí rajská omáčka recept na rajskou omáčku s hovězím masem priprava rajske omacky hovezi maso v rajske omacce hovezi na rajskou rajska omacka z hoveziho rajská omáčka z rajčat s hovězím masem hovězí v rajské omáčče jaké hovězí maso na rajskou omáčku hovězí s rajskou rajská z hovězího hovezi maso na rajskou maso na rajskou omáčku rajska omačka videorecept jaké hovězí maso na rajskou jaké maso na rajskou omáčku maso na rajskou

Zapomněl/a jsem heslo