Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Debrecínský guláš v chlebové bulce

Debrecínský guláš z vepřové plece a párků je provoněný mletou paprikou a drceným kmínem. Hustý a sytý guláš podávejte v křupavé chlebové bulce. Díky originálnímu servírování nadchnete všechny u stolu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej. Vložíme nakrájenou cibuli a orestujeme ji dohněda. Pak přidáme maso, sůl, pepř, kmín, mletou papriku a rajčatový protlak. Promícháme a orestujeme. Krok 3: Podlijeme vodou. Dle chuti přidáme kostku bujonu a dusíme doměkka asi 60-90 minut. Krok 4: Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a alespoň 15 minut provaříme. Podle potřeby dochutíme solí. Krok 5: Párky nakrájíme na kolečka a orestujeme je na pánvi s trochou oleje do zezlátnutí. Opečené párky vmícháme do hotového guláše. Krok 6: Chlebové bulky seřízneme, vnitřek vydlabeme a vydlabané bulky dáme na několik minut do trouby pod rozpálený gril. Krok 7: Rozpečené bulky naplníme gulášem a ihned podáváme.

TIP: Domácí chleba z droždí pro začátečníky

Zveřejněno 13. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRBmB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRBmB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, párky, cibule, mouka hladká, protlak rajčatový, bujón, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín drcený, bulka chlebová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]