Moučník HRK HRK
Moučník HRK HRK nese svůj název díky snadné přípravě krému v uzavřené nádobě. Jednodušší návod na krém už snad neexistuje. Jakmile do něj přimícháte ještě kousky mandarinek, věřte že ze stolu zmizí velmi rychle. Moučník je lehký, osvěžující a nejlépe chutná druhý den.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 203 kJ / 3 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,27 g |
Tuky | 145,87 g |
Vláknina | 11,65 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 378 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 574,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech o velikosti asi 35x25 cm vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160-170 °C.
Krok 2: Mouku smícháme s kypřicím práškem a prosejeme do mísy. Přidáme cukr, olej, mléko, vejce a vše promícháme.
Krok 3: Těsto nalijeme na připravený plech.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Mandarinky v nálevu scedíme a necháme okapat na sítku. Nálev uchováme.
Krok 6: Do uzavíratelné sklenice nalijeme smetanu, nálev z mandarinek, ztužovač smetany a pudink bez vaření. Nádobu pevně uzavřeme a několikrát s ní zaštěrkáme - zahrkáme. Poté do krému přimícháme scezené mandarinky.
Krok 7: Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus.
Krok 8: Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a necháme vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 29. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník HRK HRK
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BA
Moje poznámka
Moučník HRK HRK
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5BA
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 8 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 12 hodinami
Tématické fráze:
moučník hrk hrk,
koláč hrk hrk,
moučník s mandarinkami hrk hrk,
hrk hrk,
hrk hrk krém,
hrk hrk koláč,
zákusek hrk hrk,
buchta drc drc,
buchta hrk hrk,
hrk hrk dort,
hrk hrk recepty,
hrk hrk moučník,
dort hrk hrk,
moučník hrk-hrk,
hrk hrk buchta,
recepty hrk hrk,
moucniky hrk hrk,
moučník hrk,
koláč hrk-hrk,
dezert hrk hrk
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
mandarinky,
smetana ke šlehání,
ztužovač smetany,
pudink vanilkový bez vaření,
čokoláda
Komentáře (34)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Díky za bezva recept