Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýroví hadi a housenky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

dada.pat

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 191 kJ /
1 002 kcal
Bílkoviny41,58 g
Tuky35,76 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 306 mg
Sodík 2,61 g
Sůl7,15 g
Sacharidy126,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dejte mouku, sůl a tuk. Všechno prsty promíchejte, až vznikne drobenka. Krok 2: Odsypte na talířek část sýra na posypání, zbytek přidejte do těsta. Krok 3: Odeberte trochu vaječné směsi na potření a zbytek také přidejte do těsta. Krok 4: Dobře promíchejte. Krok 5: Pak si nasypte na podložku trochu mouky a těsto rozválejte, aby bylo silné asi jako váš malíček. Krok 6: Nožem vykrajujte hady, ohněte je do vlnovky, jeden konec těsta zploštěte a přenášejte na plech. Krok 7: Housenky vykrajujte pomocí vykrajovátka – na každou housenku je třeba asi pět koleček. Tvarujte rovnou na plechu. Krok 8: Pak potřete vaječnou směsí, posypte zbytkem sýra, přidejte semínka jako oči. Krok 9: Pečte 8–10 minut.

Zveřejněno 13. 2. 2011

Poznámka autora dada.pat

mmmoocc dobré

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýroví hadi a housenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QOV9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýroví hadi a housenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QOV9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hosta: Hezky sis hrála :yes:

No - není to nejhorší, prášek díky sýru cítit není. Přidala jsem lžíci másla, těsto bylo drolivé. Jako hraní s dětmi dobrý:-)):yes:

Poznáte tento recept? Na 150 g múky sa dáva naozaj 1 prášok do pečiva? Ako vyzerajú housenky? Ak sa na jednu dáva 5 kolečiek, už veľa cesta neostane? Mám z toho miš maš...

Ježkovy oči, spagi, Jindro, vy jste tak pohotoví!!:-O dada.pat, moc prosím, přidej zdroj, vlastně je to odkaz od spagetky a mělo by to být v pořádku a napiš to příště vlastními slovy.;-)

Kopírované !!!!!!!

a to se nedělá:no:

Tématické fráze:
housenky foto, foto housenky, pat choi, housenka z aspiku, vela housenka, housenky v mouce, dort s hadem, housenka jako dort, formicky na hady, jidla z pat choi, kureci hadi v syru, recept na salát pat choi, foto a informace o hade, vykrajovací formička had, co jí housenka, housenka jak had, housenka-had, housenka foto, fota housenek, foto housenka

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, sůl, tuk, sýr nastrouhaný, vejce, mléko, semínka slunečnicová, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu