Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falafel z červené čočky

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 555 kJ /
1 567 kcal
Bílkoviny87,34 g
Tuky24,68 g
Vláknina58,31 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 119 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy220,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce vsypeme čočku, přidáme nastrouhaný česnek, kmín, rajčatové pyré a 600 ml vody, přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut nebo dokud není čočka uvařená a všechna voda není vsáknutá do čočky. Krok 2: Uvařenou směs dáme do mísy a necháme vychladnout. Krok 3: Mezitím dáme do menší misky kuskus a zalijeme ho 120 ml vařící vody. Zakryjeme a necháme 15 minut. Krok 4: Hotový kuskus vmícháme do čočkové směsi. Krok 5: Jakmile je směs vychladlá, vmícháme vajíčko a případně dochutíme solí nebo pepřem. Krok 6: Ze směsi vlhkýma rukama nebo dvěma lžícema tvarujeme kuličky, válečky nebo placičky, které smažíme na troše oleje. Podáváme s chlebem pitta, česnekovým jogurtem a zeleninou.

Zveřejněno 19. 2. 2011

Poznámka autorky Lucasinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falafel z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kmV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falafel z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kmV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dle mých zkušeností tam na spojení funguje i to rajčatové pyré nebo ještě lépe protlak. Ale lze i bez toho www.labuznik.cz/recept/korenene-placicky-z-cervene-cocky/

Me se to teda rozpadalo....dala jsem zapect do trouby:yes:

Jdu zkoušet :) díky za inspiraci. Přítel mi na salát uvařil tunu čočky tak hledám inspiraci co se zbytkem :-D

Tak dneska zkouším k obídku se šťouchaným bramborem... tak jsem zvědavá.. snad to dopadne tak luxusně, jak to vypadá na fotce :-p uvidíme.... a jsem zvědavá, jak mi to večer ohodnotí manžel :-O

Luci. Je to moc velká paráda. U nás jsem dělal ze sóji, která se prodávala v konzervě a bylo to od masa k nepoznání. ty máš +bodík 10

Luci,ďalší z tvojich skvelých receptov:yes:Mala som včera na obed a urobila som si to trochu viac exotické:-8,pridala som koriander,čili a kari a je to fakt výborné:-p:-K

moc jedlé:-p:-K:yes:

Tanicko, take jsem mela obavu, ale ver mi, ze nerozpadne. Cervena cocka se varenim rozpadne a skrob v kuskusu vse dokonale "slepi". Hmota je velice tvarna a krasne drzi

Joj,to je pěkně naservírovaný talíř a ten druhý také.Mňam.:-p:-p:yes:

:-p to vypadá moc chutně:yes::-K

+6, vypadá to skvěle, jen mám strach, že se mi to na pánvi rozpadne:-)

Falafel miluju a tenhle vypadá vynikajícně...;-):-p Navíc je to dobrý tip na zpracování červené čočky, se kterou si moc nevím rady...kam ji vrznout...;-)
+:yes:

Mňam, nezbylo? ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
cervena cocka recepty, recepty z červené čočky, čočkový kuskus, červená čočka recept, cervena čočka, cervena cocka kuskus, falafel, kulicky z cervene cocky, cockovy falafel, pyré z červené čočky, recept z červené čočky, cockovy kuskus recepty, čočka červená recepty, jak se vaří červená čočka, čočka recepty, recepty z čočky, falafel recept, recepty červená čočka, kuskus čočka, čočka recept

Suroviny:
čočka červená, kuskus, voda, česnek, kmín mletý, pyré rajčatové, olej, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu