Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 110 kJ / 1 221 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,47 g |
| Tuky | 92,69 g |
| Vláknina | 8,36 g |
| Cholesterol | 218 mg |
| Sodík | 721 mg |
| Sůl | 2,15 g |
| Sacharidy | 45,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nabrusime si noz.
Krok 2: A salat nakrajame na tenke rezance ako keby sme robili nakladanu kapustu. Paradajku nakrajame na tenke platky, tak isto cibulu nakrajame na kolecka. Rozpalime trosku oleja a cibulu dame rychlo podusit ked je skoro hotova pridame lyzicu worcesteskej omacky a rychlo premiesame a prehrejeme.
Krok 3: Do tohto tradicneho receptu sa pouziva kvalitny steak aby sa dal rychlo spravit ale je relativne hruby a tazsie sa je ked ma dakdo bielu koselu. Tato varianta ma trochu azijsky - korejsky nadych. Steak sa necha zmrazit a nakraja sa velmi ostrym nozom (alebo elektrickym krajacom)na cca 3-5 mm platky. Na troske rozpaleneho oleja staci minuta na kazdej strane a je hotovy, ochutime sol a cerstve mlete korenie. Platkovy toastovaci chleba oprazime na rozpalenej zmesi masla a oleja len z vonkajsej strany. Polozime na jemno nakrajany salat a platky paradajky a ochutime, sol, korenie. Polozime podusenu ochutenu cibulu a zakoncime tenkym steakom. Prekrojime do kriza, postavime a vsetko prepichneme spajglou aby nam to pekne drzalo pohromade.
Zveřejněno 22. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Steakový sendvič
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEjM
Moje poznámka
Steakový sendvič
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEjM
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 10 minutami
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 35 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 39 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 52 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 54 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Tématické fráze:
sendvič,
sendviče recepty,
sendvič recept,
sendviče,
sendvič recepty,
recept na sendvič,
recept sendvič,
japonsky sendvic,
japonské sendviče,
senvic,
recept na sendvice,
recepty na sendviče,
wagyū,
wagyu recepty,
recepty na wagyu,
japonské sendvice recept,
japonsky sendvic recept,
sendviče recept,
svačinový steak recept,
japonské hovězí wagyu priprava
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
listy salátové,
rajče,
cibule,
omáčka worcesterová,
steak hovězí,
sůl,
pepř,
máslo,
olej rostlinný
Komentáře (16)
PS: tu prikladam jeden velkoobchod co dodava restauraciam v Prahe.
Takze fillet steak 1 kg Kc 729.00
http://www.robertson.cz/index.php?Beef-2
Aj ked Kobe je absolutny extrem
PS: Su dve krajiny kde sa originalne Wagyu druhy chovaju mimo Japonska.Australia a N.Zealand.Inac v Japonsku je aj bezny steak velmi drahy.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wagy%C5%AB
Na tu cibulu je najlepsie pouzit tzv."BBQ sauce" len neviem ci je v cechach bezne dostat.Najblizsie chutou je Worcesterska.