Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarožník s hlívou ústřičnou a s brusinkami

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: Plech na cely vikend dal dle poctu osob

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 067 kJ /
4 318 kcal
Bílkoviny119,66 g
Tuky227,62 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 834 mg
Sůl2,36 g
Sacharidy441,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny s výjimkou oddělených bílků a prášku do pečiva si dáme do větší misky a promícháme (tvaroh i máslo by mělo mít stejnou pokojovou teplotu). Krok 2: Z bílků si pak připravíme tuhý sníh a opatrně jej vpracujeme do připravené hmoty v misce- a nakonec vsypeme prášek do pečiva a sušené brusinky, je možné dát i méně cukru, když jsou slazené sušené brusinky. Krok 3: Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 45 minut na 180°C, raději si pak vložte na tvarožník pečicí papír, neboť rychle tvarožník vyběhne , rychle nahoře zlátne a pak zase spadne dolů, tak, aby se nám nahoře nespálil. Krok 4: Posypeme moučkovým cukrem a dle každého zdobíme, já jsem si posypala moučník čokoládovou ryzí, může se zdobit i šlehačkou (viz obrázek). Krok 5: Necháme vychladnout.

Zveřejněno 25. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEMp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEMp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ivo, dala bych 3 fotku jako hlavní, ta první není dobrá.. Ovšem recept vypadá skvěle.:yes:

Ivanko, tak to je hodně zajímavý recept. Tvaroh mám ráda, ale raděj bych to upekla s tím pudinkem. :yes: Sušenou hlívu ani nemám.

Ivi to byl vtip páč máš v době příprav 405 minut;-) ale recepis určitě někdy odzkoušim:yes:

Je to jako tvaroh s pudingem, namka, ta hliVA je tam jako prasek IVA

teda Ivo to si vůbec neumim představit tu chut;-) ale zkoušet to nebudu páč bych u toho času usnul a pak bych to spálil:-D
+1

Super recept,miluji tvaroh,musím vyzkoušet.Letí bodík na konto:-))

Tématické fráze:
slaný tvarožník, hlívaustřičnárecepty, prasek do peciva, kolac s hlivou ustricnou, www,hlivaustricnarecepty, hlíva ústřičná s brusinkou, recept na hli, recepis na bolonske spagety, recepis na hlívu ustřičnou, recepis z hlívy, koláč s hlívou recept, salát s hlí, koláč s hlívou, recepty z hlí, jak dlouho vařit hlí u ústřičnou, tvarožník slaný, recepis hlíva ustřičná, slaný koláč s hlívou ustřičnou, slaný koláč s hlívou, slaný koláč s hlívou recept

Suroviny:
tvaroh měkký, cukr krystal, cukr vanilkový, prášek do pečiva, máslo, vejce, krupička, mouka hladká, kůra pomerančová, pudink vanilkový, brusinky sušené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu