Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,68 g |
Tuky | 9,33 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 263,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hrubé mouky, žloutku, mléka a soli vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odpočinout.
Krok 2: Mezitím připravíme brambory (oloupat, pokrájet a uvařit).
Krok 3: Když jsou brambory uvařené, slijeme vodu do jiného hrnce, ve kterém uvaříme noky z předem připraveného a odpočatého těsta.
Krok 4: Poté smícháme brambory a uvařené noky, protřepeme a podáváme. Na talíři omastíme sádlem s dozlatova opečenou cibulkou.
Zveřejněno 11. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přesbidlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv6V
Moje poznámka
Přesbidlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv6V
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 3 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 36 minutami
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 1 hodinou
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 2 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Valis před 2 hodinami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 3 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 3 hodinami
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 3 hodinami
Tématické fráze:
přesbidlo s cibulkou,
přesbydlo,
staročeské přesbidlo,
přezbidlo,
hazidlo,
přezbydlo,
házidlo recept,
jak se vaří přesbidlo,
pres bydlo,
přesbydlo recept,
jidlo presbidlo,
brambory přes bidlo,
břesbidlo,
přez nebo přes,
recept na přesbydlo,
recept--pres bydlo,
hazidlo pres bydlo,
staročeské přesbydlo,
jak uvařit noky,
staročeské bidlo
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
žloutek,
mléko,
sůl,
sádlo,
cibule
Komentáře (17)