Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 332 kJ / 79 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,16 g |
Tuky | 0,39 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí plátky si naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme.
Krok 2: Každý plátek poklademe anglickou slaninou a rozpůlenými švestkami a srolujeme.
Krok 3: Zajistíme jehlou, nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce.
Krok 4: Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme.
Krok 5: Podlejeme vodou, přidáme jednu lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut.
Krok 6: Śťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.
Zveřejněno 12. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roládky se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYE5
Moje poznámka
Hovězí roládky se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYE5
Nejnovější recepty
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 2 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 4 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 5 hodinami
Džem z mirabelek
Přidáno před 5 hodinami
Houbová tarhoňa na smetaně
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 15 minutami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 17 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 49 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 2 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 2 hodinami
Třešňová marmeláda
AndreaAbb před 2 hodinami
Krupicovo-pudinkový letní dort
Petra.21 před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 3 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Eva_H před 4 hodinami
Řecké frappe
hlavek.lukas před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso se švestkami,
hovezi na svestkach,
hovězí rolada,
hovězí roládky,
hovězí závitky na víně se švestkou a anglickou,
hověží na sušených švestkách,
hovězí se sušenou švestkou,
hovězí roláda plněná švestkami,
hovezi maso se susenymi svestkami,
hovězí se slaninou a svestkami,
hovězí rolady,
hovězí roladky recepty,
roláda na švestkách,
roláda se švestkami,
písecké hovězí s rýží,
tvaruzkovy dortík s povidla recept,
hovězí rolády na švestkách,
hovězí panenka se švestkami,
veprova panenka se susenyma sveskama,
hovezi maso se susenymi svestkami
Suroviny:
maso hovězí,
slanina anglická,
sůl,
pepř,
cibule,
švestky sušené,
povidla švestková,
mouka hladká,
mouka hladká,
olej
Komentáře (35)
I když - najdou se kuchaři, kteří to zkazí, např. moje velké zklamání v jedné proslulé písecké restauraci, kde pokrm z panenky a sušených švestek zaštítili jménem slavného štamgasta Adolfa Heyduka... A servírovali tenký obal neochuceného masa naplněný obrovským množstvím povidel... Ale to není nic nového, tam rozvaří i těstoviny a jaká to škoda...
Danielo
Držte mi palce, vypadá to, že od pondělí půjdu pomáhat do kuchyně na brigádu. Mám děsné nervy, že nic nebudu umět