Dýňovo-cuketová směs se smetanovou omáčkou z brynzy

Petra Ku. Kuchařka: Petra Ku.

Doba přípravy: 30 min 2-3 porce Zeleninová jídla 7 názorů

Suroviny

3 malé zelené cukety (cca 10 cm)
1/2 dýně Hokaido
1 cm plátek másla
125 g brynzy
250 ml 33% smetany
špetka soli
hrubě mletý pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni nakrájíme na hrubší kostky, cuketu na podobně velké kousky.

  2. Na rozehřátou pánev dáme plátek másla a vložíme dýni. Malinko osolíme, opepříme a necháme restovat cca 7-10 minut, podle velikosti kostek.

  3. Po orestování vložíme k dýni cuketu a tu už podusíme cca 5 minut, aby byla "na skus".

  4. Až je zelenina orestovaná dle našich představ, přemístíme veškerý obsah pánve bokem na talíř nebo misku a do pánve rozdrobíme kostku brynzy, podlejeme smetanou a čekáme, až se brynza rozpustí a omáčka má jemnou konzistenci.

  5. Před koncem vaření vložíme zeleninu zpět a minutku společně prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka

Já jsem tuto směs měla jako přílohu k pečenému uzenému masu, ale dovedu si to představit i s opečeným toustem.

Opatrně se solí, brynza už je slaná dost ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňovo-cuketová směs se smetanovou omáčkou z brynzy

  • 1974andrea 1974andrea

    Peti, mně se to taky moc líbí;-):yes: Já bych to uzený, když je tam, zamíchala klidně do té směsi:-D

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Peti, díky, asi se teda taky odvážu, jestli už není na odvahu pozdě a není po dýních :-D

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.(autor receptu)

    Coleta: Leni, mě sladká nepříjde, spíš je taková neutrální, dobře přijme chutě ostatních pokrmů, i když svoji charakteristickou vůni a chuť si zachová... Vůbec se hokaido neboj, já jsem začala před rokem pár pokusama s polívkama a letos už se "odvazuju" víc :-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Peti, jen se zeptám, ta dýně má sladkou chuť, nebo neutrální? Já se vždycky chystám to vyzkoušet a pak ztratím odvahu:-)) Ale s brynzou to bude opravdu dobré.

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.(autor receptu)

    Děvčata, moc vám děkuju, sbírala jsem odvahu sem recept vůbec dát, páč ty chutě jsou fakt trošku netradiční :-8 A bez masa to bude určitě lepší, s masem to bylo dost syté ;-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    To je dobrý, já si to dovedu představit bez masa, ale za to s pečenýma bramborama.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Peti máš zajímavé spojení surovin:-*:yes:Mě by to chutnalo i bez masa,jen posypané nějakou nasekanou bylinkou a lněným,nebo sezamovým semínkem:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pokrmy z brynzy dynovo cuketova brynza recepty omáčka z bynzy dynovo cuketové placky dynovocuketova omáčka recept dýňovo rajčatová směs na špagety brynzové se smetanovou omáčkou recepty z brynzy recepty z dýně, brynzy a lilkem pokrmy z bryndzy cuketo dýnovo bramborové placky recepty na smetanovou kuřecí směs s hranolkama