Hovězí líčka se sušenými švestkami v PH

mika59 Kuchařka: mika59

Pomalý hrnec 1 názor

Suroviny

800 g hovězích líček
2 cibule
10-12 sušených švestek (namočené do vína)
2 řapíky celeru
1 mrkev
1 petržel
2-3 cm zázvoru
300 ml červeného suchého vína
2 lžíce protlaku
1 lžíce červené papriky
50 g slaniny
2 lžíce sádla
300 ml vývaru zeleninový nebo hovězí
sůl
pepř
pálivá paprika
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na větší kostky. Restujeme na sádle ze všech stran dozlatova. Vytáhneme a do výpečku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli. Restujeme do hněda. Přidáme protlak, švestky s vínem a koření. Po chvíli předěláme do pomalého hrnce, přihodíme maso a podlijeme vývarem. Zapneme na LOW na 7 hodin. Není třeba zahušťovat. Kdo chce, může maso vytáhnout a šťávu projet ručním mixérem.

Poznámka

Kdo nevlastní pomalý hrnec, jde to v troubě, přikrytý pekáč na 100 st. 4-5 hodin, podle masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 155 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka se sušenými švestkami v PH

Tématické fráze: hovězí líčka recept hovězí líčka hovězí se sušenými švestkami guláš se sušenými švestkami hovězí na víně se sušenými švestkami hovězí se švestkami recept na hovězí líčka recept hovězí lícka v ph hovězí líčka na červeném víně a švestkami guláš z liček se svestkami hovězí líčka na červeném víně a sušenými švestkami hovězí maso se sušenými švestkami recepty ph hovezí s svestkami hovězí na švestkách hovězí líčka na víně a švestkami hovězí na červeném víně se švestkami švestkový hovězí guláš hovězí líčka na červeném víně se švestkami hovězí lička v ph

Zapomněl/a jsem heslo