Hovězí líčka se sušenými švestkami v PH

mika59 Kuchařka: mika59

Pomalý hrnec 1 názor

Suroviny

800 g hovězích líček
2 cibule
10-12 sušených švestek (namočené do vína)
2 řapíky celeru
1 mrkev
1 petržel
2-3 cm zázvoru
300 ml červeného suchého vína
2 lžíce protlaku
1 lžíce červené papriky
50 g slaniny
2 lžíce sádla
300 ml vývaru zeleninový nebo hovězí
sůl
pepř
pálivá paprika
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na větší kostky. Restujeme na sádle ze všech stran dozlatova. Vytáhneme a do výpečku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli. Restujeme do hněda. Přidáme protlak, švestky s vínem a koření. Po chvíli předěláme do pomalého hrnce, přihodíme maso a podlijeme vývarem. Zapneme na LOW na 7 hodin. Není třeba zahušťovat. Kdo chce, může maso vytáhnout a šťávu projet ručním mixérem.

Poznámka

Kdo nevlastní pomalý hrnec, jde to v troubě, přikrytý pekáč na 100 st. 4-5 hodin, podle masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 371 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka se sušenými švestkami v PH

Tématické fráze: hovězí líčka recept hovězí líčka recept hovězí líčka hovězí se sušenými švestkami hovězí líčka recepty hovězí pečeně se sušenými švestkami guláš se sušenými švestkami hovězí na víně se sušenými švestkami hovězí se švestkami licka recept recept na hovězí líčka recept hovězí lícka v ph hovězí líčka na červeném víně a švestkami guláš z liček se svestkami hovězí líčka na červeném víně a sušenými švestkami hovězí líčka na švestkach hovězí líčka na švestek recepty na hovězí líčka hovězí recepty hovezo licka na svestkach

Zapomněl/a jsem heslo