Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brunejské karbanátky z tuňáka

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 599 kJ /
621 kcal
Bílkoviny24,74 g
Tuky32,22 g
Vláknina14,02 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy53,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme strouhaný zázvor a česnek, mícháme, přidáme cibuli, zelenou chilli papričku, kari a skořici. Když je cibule světle hnědá, přidáme maso z tuňáka i s nálevem, zamícháme a necháme vařit, dokud se tekutina nevypaří. Krok 2: Přidáme sůl, pepř, kardamom. Odstavíme, přidáme brambory a dobře promícháme. Tvoříme malé karbanátky. Ty obalíme v trojobalu a dáme smažit. Hotové karbanátky podáváme s kari rýží.

Zveřejněno 21. 3. 2011

Poznámka autora evosheek

Pokud je třeba, přidáme do rybí směsi strouhanku. S tou ale opatrně!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OE2R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OE2R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jani R. - že bys neznala kardamom? :-O:-O:-O, jukni - http://www.rojikovokoreni.cz/koreni/kardamom-mlety..., spíš sis ho nevšimla - v Albertu - ale ne supermarket, ale ten hypermarket, ho maj plno a tam chodíš, aspoň jsi to písla. Jinak - debata na téma co kdo zná a proč to nevloží, je trochu mimo mísu,ne? :-D:-D:-D;-)

Tak to by mě nenapadlo - karbanátky z tuňáka! :-O:yes: Může to být moc dobré. ;-)

Hooodně zajímavé. Já jen fakt neznám kardamon, o kterém se zde hodně píše. Tuňáka moc nemusím, ale zázvor, čili papričky a česnek ano, takže si myslím, že by to mělo být dobré a hodné vyzkoušení.:-p

spagetka: Śkoda, že když toho tolik znáš a vaříš, nedalas to tady už dávno, přece jen si myslím, že takový recept zaujme;-)

Dělám podobně, nedávám kardamom, ale libeček - zkusím to s ním ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
tuňákové karbanátky, tuňákovy karbanatek, karbenatky z tunaka, rybí karbanátky z tuńáka, karbanátek z tuňáka, tunákový karbanátky, tuňákové karbanátky s ryzi, tuňák recepty, karbanátky z tunáka a rýže, tuňák v trojobalu, tunakove karbenátky, rybí karbanátek z tuňáka recepty, karbenátek z tuňáka, tunak karbanatek, recepty tunák, tuňákové karbanátky s s ryzi, bramborovo tunakove karbanátky, karbanátky z tuňáka a brambor, recepty z tunaka, tunak

Suroviny:
tuňák v konzervě, cibule, chilli paprika čerstvá zelená, koření kari, skořice, zázvor, česnek, olej rostlinný, sůl, pepř, kardamom, brambory, mouka, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu