Tuňákové medailonky se špagetami a středomořskou omáčkou

charousnice Kuchařka: charousnice

Doba přípravy: 30-40min 4 porce Ryby 10 názorů

Suroviny

2 konzervy tuňák v oleji
kůra z 1/2 citrónu
hrstka petrželové natě (najemno nasekat)
strouhanka
1 vejce
špagety
1 Středomořská omáčka Heinz s olivami
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve scedíme přebytečný olej z tuňákové drti a drť dáme do mísy. Přidáme petrželku, vejce, kůru z citronu a strouhanku(tu přidáváme podle konzistence ,,těsta´´). Mělo by být vcelku nelepivé a držící tvar, nikoliv řídké.

  2. Poté tvoříme malé medailonky o průměru cca 5cm, které ještě z obou stran lehce obalíme ve strouhance.

  3. Ještě než začneme smažit, tak si uvaříme, dle návodu na obalu, špagety. Poté smažíme na oleji a hotové medailonky odkládáme na talíř s ubrouskem.

Poznámka

Originální recept na:

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4463/italian-tuna-balls?pager.offset=40

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tuňákové medailonky se špagetami a středomořskou omáčkou

  • Kikina Kikina(neregistrovaná)

    Tohle fakt někdo strčí do úst? :-O:-((

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    To se mi moc líbí:-)

    Odpovědět

  • PetraTurecek PetraTurecek

    Prominte, ale to snad ani nemuzete myslet vazne. Tunakovy karbos z konzervy a kecupovy prefabrikat? No to fakt ne :-(( Co takhle si udelat Stredomorskou salsu z cerstve zeleninky a pouzit cerstve tunakove medailonky? Tunak z konzervy je dobry do pomazanky ;-) Nazev zni opravdu luxusne, ale to je vse. Predstavte si, ze jste v restauraci objednate jidlo s timto nazvem a oni vam prinesou karbose z plechovkoveho tunaka na spagetach a prakticky flasku kecupu :no:

    Odpovědět

  • charousnice charousnice(neregistrovaný)

    Děkuji Vám za kladné komentáře :)

    to: Klariska - ona to není omáčka v pravém slova smyslu, spíš něco jako kečup, na dochucení :)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept se mi líbí:-p+6:yes:A ty medailonky jak jsou všechny krásně stejnoměrně vytvarované;-):yes:Moc hezky nafoceno:-K

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Medailonky pěkné, fotky ještě hezčí :yes::-K, ale omáčku bych uvítala vařenou. Nic proti Heinzu, ale jak nás znám, na dvě porce by nestačil.

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla

    Ano, tuňákové koule nebo v tomto případě placičky jsou super, pokud někdo šetří smažením, lze je upéct výborně i v troubě na pečícím papíru jen zlehounka potřené olejem ;-)

    Odpovědět

  • charousnice charousnice(autorka receptu)

    Děkuji, ale recept není z mé hlavy, čerpala jsem z bbcgoodfood.cz :) jen jsem vynechala piniové oříšky a místo kuliček utvořila placičky :)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    To je stejný, jako recept na "tuňákové koule", co tady už je, to asi fakt bude jedlý :yes::-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    To je moc hezký nápad,z tuňáka z konzervy mě to ještě nenapadlo. Pěkné:-p;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: středomořská salsa tunakove karbanátky tunak se spagetama recepty z tuńákové drti tunak se spagetami tuňák z konzervy se špagetami recetpty recept na tunáka v konzervě jak upect tunaka recepty z tuňáka v konzervě veprove medailonky se spagetami středomořská omáčka s olivami heinz tuňákové placičky placičky z konzervy tuňáka tuňák v oleji recepty rybi medajnonky s omáčkou tunakova placicky v troubě středomořská omáčka s olivami recepty recepty tuňák v konzervě recepty na medajlonky s tuňáka

Zapomněl/a jsem heslo