

Špenátové (mangoldové) karbanátky s rýží
Suroviny
- 250 g rýže
- 1 kg špenátu (čerstvého, nebo 400 g mraženého)
- 3 vejce
- 150 g strouhanky
- 2 lžičky červené mleté papriky
- mletý černý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Ryžu a umyté špenátové listy uvaríme zvlášť v osolenej vode (Ak máme mrazený špenát, vydusíme ho, aby neobsahoval vodu).
Špenát scedíme, pomelieme alebo rozmixujeme, zmiešame s ryžou, vajíčkami, ochutíme paprikou, korením a soľou. Pridáme toľko strúhanky, aby sme dostali formovazeľnú zmes.
Dobre premiešame a urobíme malé fašírky. Vyprážame v oleji. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prépadne s tatarkou.
Poznámka od kuchařky
Ja som použila mangold namiesto špenátu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špenátové (mangoldové) karbanátky s rýží
-
Dělám podobně (viz. podobný recept), jen bez rýže. Moc nám to chutná s hořčicí a cibulí jako čivabčiči.
-
Vyzkouším s mangoldem,se špenátem dělám
-
Karbošky jdou skoro ze všeho. Akorát že já jsem masová, tak bych si určitě přidala maso. Jinak kdo nemusí maso, tak dobrý.
-
Tak to vypadá hodně zajímavě, Terezko! Já jsem nikdy nic takového nejedla