Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 220 kJ / 6 028 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,73 g |
| Tuky | 291,06 g |
| Vláknina | 10,70 g |
| Cholesterol | 1,66 g |
| Sodík | 5,14 g |
| Sůl | 0,44 g |
| Sacharidy | 779,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, máslo, vejce, žloutky a med ušleháme nad parou do zhoustnutí (asi 10 min).
Krok 2: Vmícháme mouku se sodou, nejdříve háky, pak vařečkou.
Krok 3: Přímo na pečícím papíře odvážíme půlku těsta = 320 g
Krok 4: Přes rozstříhnutý mikrotenový sáček rozválíme na velikost plechu. Pracujeme poměrně rychle, čím víc je těsto chladnější, tím hůř se vyvaluje. Tlustší kousky krajů můžeme seříznout a těstem nastavit chybějící část plátu.
Krok 5: Pláty po jednom upečeme při 180°C/8-10min. Hotové skládáme na sebe na rovnou plochu.
Krok 6: Cukr na krém zkaramelizujeme. Vlijeme mléko se žloutky a pudinkem a za stálého míchání rozvaříme. V ještě teplém krému rozpustíme máslo a pak krém necháme trochu vychladnout.
Krok 7: Lžící ho naneseme na oba pláty a ty položíme na sebe.
Krok 8: Povrch posypeme kakaem nebo Grankem a medovník necháme provlhnout do druhého dne. Okrojíme okraje, úhledně nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 17. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Moje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Nejnovější recepty
Sachr cukroví
Přidáno před 3 minutami
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 19 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 20 hodinami
Měkké perníčky s čokoládovou polevou
Přidáno před 20 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulačka s vínem
magdalenka před 1 minutou
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 8 minutami
Jablečný linecký koláč
Merylas před 9 minutami
Holeček - brambory se zelím - pro gmptop (Miloška) na přání
magdalenka před 20 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Sima1996 před 22 minutami
Moravský kváskový chléb
magdalenka před 38 minutami
Perníčky s dřevěným dekorem II
Moni1703 před 1 hodinou
Trubičky
Eva1mamina před 1 hodinou
Špenát se smetanou
magdalenka před 1 hodinou
Škvarky z trouby
magdalenka před 1 hodinou
Tématické fráze:
medovník recept,
nejlepší medovník na plech,
medovník,
náplň do medovníku,
recept na medovnik,
medovník na plech,
medovnik cena,
medovník prodej,
medovník nápln,
recept medovník,
cena medovníku,
předpis na medovník,
prodej medovníku,
náplň medovník,
medovník s pudinkem,
krém do medovníku,
medovník recepty,
krém na medovník,
medovník předpis,
recepty na medovník
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
med,
mouka hladká,
soda jedlá,
cukr krystal,
mléko,
žloutek,
pudink vanilkový,
máslo
Komentáře (33)
Těsto se lepí přirozeně, proto ho vyvaluji mezi dvěma mikroteny. A po pečení samozřejmě tvrdé je - to není chyba!
Fotky s postupem jsem dávala na http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, nechtěla jsem sem dávat stejné...a děkuju
Jestli Catleen dovolí, tak sem dám ještě pár fotek z přípravy.
Ale psalas, že dáváš + a přidáš fotečku (tak jsem myslela, že toho, který se dnes chystáš péct).
Tak ať se ti zase povede a sousedka má radost!
Catleen ode mně máš 1***, ale tady ti mohu dát jen +
Doma děláváme jen tenhle medovník (po netu kolují různé další předpisy), připadá nám, že chutná jako ten kupovaný