Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Obohaťte svůj jídelníček o zvěřinu tímto srnčím gulášem. Každé sousto je plné intenzivních chutí, kde se jemné srnčí maso setkává s aromatickými bylinkami a kořením, tvořící bohatou omáčku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 457 kJ / 1 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,42 g |
Tuky | 117,12 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 47,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí maso (měla jsem kousek kližky a krku) zbavíme případného loje, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kostky.
Krok 2: V papiňáku na sádle necháme do růžova osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme až na mletou papriku všechno koření a lehce zarestujeme.
Krok 3: Přimícháme pokrájené, osolené maso, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vydusí. Pak zasypeme mletou paprikou, znova promícháme, 1/2 minutky restujeme, přilijeme 5 dl horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.
Krok 4: Hrnec necháme ochladit, přidáme prolisovaný česnek, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v 1 dl studené vody a za občasného promíchání 10 minut provaříme. Podávala jsem s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 15. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYrw
Moje poznámka
Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LYrw
Nejnovější recepty
Hráškové řízečky
Přidáno před 7 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánské řízky
Liberko před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 5 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 5 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 6 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
juannita před 6 hodinami
Těstovinový salát s lilkem
TondaJ před 7 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 9 hodinami
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 9 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 10 hodinami
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
vepřový guláš v tlakovém hrnci,
výborný srnčí guláš,
srnčí guláš,
guláš z divočáka v papinaku,
kančí guláš v papiňáku,
gulaš v papinaku,
jelení guláš v papiňáku,
zvěřina v papiňáku,
jak dlouho vařit guláš v papiňáku,
srnci gulas recept,
zvěřinový guláš v papinaku,
srnčí kližka,
doba vaření v tlakovém hrnci,
srnčí maso v papiňáku,
srnčí guláš z krku,
zvěřina v tlakovém hrnci,
dančí guláš v papiňáku,
jak dlouho varit srnci maso,
jak dlouho vařit srnčí,
divočák v papináku
Suroviny:
maso srnčí,
špek,
sádlo,
cibule,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek,
ořech muškátový
Komentáře (35)
Veronika.Hrozna: Je to pravda,každý kus je jiný,děkuji
Bibinko,taky máme rádi hezké šťávičky