Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drožďovo - mrkvová polévka s tofu

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 987 kJ /
475 kcal
Bílkoviny27,80 g
Tuky35,27 g
Vláknina7,81 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy7,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji speníme kocku droždia, pridáme očistenú nastrúhanú mrkvu. Krok 2: Chvíľu spolu restujeme, zalejeme vodou - vývarom, pridáme tofu, z ktorého sme vytlačili vodu a pokrájali na kocky. Krok 3: Osolíme, okoreníme, dáme sójovku a cca 10 min. varíme. Krok 4: Do hotovej polievky vsypeme vňate - medvedí cesnak, pažítka a pod.

Zveřejněno 21. 4. 2011

Poznámka autora magdalenka

Polievka je rýchla, chutná a plná vitamínov. Samozrejme, zachutí iba milovníkom droždia.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYpl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nYpl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Právě jsem ji dovařila, ale bez tofu:-8nemám doma:-(Je stejně výborná:yes:

Twiggy:množstvo vody neudávam - každý podľa seba, či niekto chce hustejšiu alebo redšiu polievku...ale zhruba liter na 1 kocku droždia.

Kolik toho vývaru, litr?

varilamyskakasicku:si môj človek.;-)

Mam moc rada drozdovou polevku,:-p:-p je zlutounka a mrkev je v tom superka a jak se tam da paźitka a pak je to kouzlo krasne barevne a ja jim a jim ;-);-)donekonecna, myslim, ze v tom je hodne vitaminku "B, vid? Zdrava, zkus nekdy dat bujon, taky dobre, jak to michas a tak tam hod nekdy a pak davam vajicko a taky dobre, ale z tofu zkusim;-)

Myška, budem rada...

Superka polevka,:-p vyzkousim jsem polevkova, davam bodika a ukladam:-K:yes:

magdalenka: Vařila jsem každý den jinou cca 28 let, už stačí!!!:-D Já sama polévky jím snad 5x do roka a babina je na sociálním lůžku;-)

spagetka: budem rada ja, bude rád tvoj tatík, budeš ty...
Ja keď už neviem, akú polievku - varím drožďovku, cibulačku, česnečku, z vaječnej jíšky atď. To sú moje zúfalé polievky, som zúfalá, čo zas uvariť...:-D

Ukládám, tatík mě bude milovat (možná :-D:-D), já musím taky denně vařit novou, naši jsou ochotni jíst stejnou polévku maximálně jednou za týden :-O;-):-D

Jana Remkova: ja musím variť každý deň novú! ;-)

Śkoda, že polévky vařím už strašně málo. Drožďovky jsou skvělé jakékoliv;-):yes:

Tématické fráze:
mrkvová polévka, drozdova mrkvova polevka, drožďovo mrkvová polévka, tofu recepty polévka, tofu recepty, mrkvova plevka, droždovo cuketova plevka, tofu do polévky, polévka z tofu, jak dát tofu do polévky?, polévka s tofu, tofu kuchařka, tofu

Suroviny:
droždí, olej, mrkev, tofu, sůl, pepř, vývar, omáčka sojová, pažitka, česnek mědvědí, cibulka jarní, droždí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu