Krkovička na česneku
Vepřová krkovice je chutné a šťavnaté maso, které lze upravit všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnáte. Sama o sobě je krkovička plná chuti, a proto nepotřebuje žádné složité dochucení. Zasypte jí česnekem, upečte v troubě a získáte výborný oběd téměř bez práce.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 488 kJ / 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,96 g |
Tuky | 29,92 g |
Vláknina | 7,84 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Plátky krkovičky osolíme a okořeníme.
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme a rozprostřeme na dno pekáčku. Na ni rozložíme osolené a okořeněné plátky krkovičky.
Krok 3: Česnek oloupeme, nakrájíme a zasypeme jím maso v pekáčku. Přidáme lžíci sádla, podlijeme trochou vody.
Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 40 minut. Řídíme se dle zkušenosti s vlastní troubou.
Krok 5: Jako příloha je vhodný vařený brambor nebo bramborová kaše.
Zveřejněno 7. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička na česneku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjr1
Moje poznámka
Krkovička na česneku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjr1
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 57 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 1 hodinou
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 2 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 3 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 3 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 3 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 5 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 5 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
krkovice na česneku,
krkovička na česneku,
vepřová krkovice na česneku,
pečená krkovice na česneku,
recept na krkovícku,
jak upravit krkovičku,
jak upéct krkovici,
jak upéct krkovičku,
recepty z krkovičky,
recept z krkovičky,
pečeme krkovičku,
vepřová krkovička na česneku,
jak upravit krkovici,
krkovička,
vepřové krkovice na česneku,
na česneku,
pečeme krkovici,
pečeme vepřovou krkovici,
jak upravit vepřovou krkovici,
pečená krkovička na česneku
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
sádlo,
cibule,
koření,
sůl,
voda
Komentáře (42)
Proč mě ani nepřekvapuje Casinova neotesanost..........
Pokud budete "zatahovat" PLÁTKY masa, tak je to k ničemu
Jana Dorazinová-Remková:
No, proč mě ani nepřekvapuje, že si nepamatujete základní věci...
bara.it: díky Báro!!
Ivi, prosímtě písni mi taky ten název koření. Díky
přidávám bod a foto