Doma uzená makrela
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela, halibut a losos, ze sladkovodních pak kapr nebo pstruh.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 991 kJ / 7 885 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 925,00 g |
| Tuky | 465,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 3,50 g |
| Sodík | 103,02 g |
| Sůl | 257,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Moje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené křenové brambory
cookamater před 26 minutami
Kuřecí soté s brokolicí
Kdyzjehlad před 31 minutami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 10 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 11 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 12 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 14 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
uzení makrel,
uzená makrela,
jak udit makrelu,
jak udit makrely,
uzená makrela recepty,
jak vyudit makrelu,
příprava makrely na uzení,
uzení makrely,
uzená makrela recept,
recept na uzení makrel,
uzené makrely,
jak vyudit makrely,
příprava makrel na uzení,
udíme makrely,
jak se udí makrely,
uzená makrela je zdravá,
jak se udí makrela,
recept uzena makrela,
jak vyudit sýr,
uzení makrelu
Komentáře (25)
Recept mám z kuchařky rybího mága Miloše Štěpničky, ten také teplotu neuvádí
Svým komentářem jste mě rozesmál. Mně se zas hnusí vydloubávat oči a prázdnými důlky protahovat háček, no......myslím, že v obchodě u chladících pultů musíte chodit se zavřenýma očima, pže žádná prodávaná uzená makrela oči pryč nemá. A co rybičky v konzervách?
Vyzkoušejte vyudit (pokud máte kde), nedá to moc práce a ňamka je to náramná