Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovy předvýplatové francouzské brambory

Zapečené francouzské brambory s uzeninou a tavenými sýry jsou jednoduchým a chutným způsobem, jak využít zásoby z lednice. Jemně zlatavá křupavá vrstva a bohatá chuť sýra s uzeninou zaručeně potěší každého u stolu.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby vaření brambor

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby vaření brambor)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 007 kJ /
3 587 kcal
Bílkoviny152,09 g
Tuky167,10 g
Vláknina52,40 g
Cholesterol 1,92 g
Sodík 5,42 g
Sůl12,26 g
Sacharidy344,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celé brambory uvaříme ve slupce, cibuli očistíme a nakrájíme na větší kousky. Hluboký plech vymažeme sádlem a poklademe nakrájenou cibulí. Krok 2: Připravené uzeniny nakrájíme na menší kousky a vložíme do pánve. Směs ochutíme solí, pepřem, kmínem a tymiánem. Do směsi přidáme prolisovaný česnek podle chuti. Podlijeme vývarem, chvíli podusíme a poté na pánvi restujeme. Krok 3: Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky (můžeme protlačit přes kolečko). Smícháme s opečenou směsí a vložíme na plech. Vrchní vrstvu potřeme ochucenými tavenými sýry podle chuti, podlijeme vývarem a posypeme čerstvou petrželkou. Krok 4: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 35–40 minut dozlatova. Krok 5: Poté zalijeme brambory rozmíchanými a osolenými vajíčky a takto ještě 10 minut dopékáme. Krok 6: Brambory podáváme teplé nejlépe s čerstvým zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.

TIP: Recepty na okurkový salát - inspirace

Zveřejněno 10. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l87r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l87r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jako když pejsek s kočičkou pekli dort, někdy je méně více :-D

Pridávam 19.bod a fotku;-)Robievam francúzske zemiaky tak isto,teda údeninu dám podľa toho,čo je práve doma a treba to minúť:-8 ale tie tavené syry sú dobrý nápad:yes:a recept je vtipne napísaný:-D:yes::yes:

tohle můžu, bodík už letí:yes::yes:

:-D:-D:-D Na tom není nic nedobrého.Občas je potřeba improvizovat a tohle vypadá výborně a prubla bych to i po výplatě.Hned bych zařízla do pekáčku.:-)):yes::yes:

Kadlíku-mě jednou opravdu z těch tvých popisů postupů vaření trefí:-D:-DUž vidím,jak psíkům odtrhujete od"tlamiček":-O:-D:-D
Znám zapékané brambory,ale né z taveňáky,jak tady uvádíš;-)Dobrota to určitě bude:-p+13:yes::-*

Podobným zapečeným bramborám se špekáčkem říkáme Francouzské brambory. :-) Jsou velice dobré a jíme ji nejenom před výplatou.:-)) Vývarem je ale nepodlívám a ani nepotírám sýrem. Ke špekáčkům přidávám mraženou zeleninu = kukuřici s hráškem.:-p Kadlíku, ty se máš, když jsi ve sklepě našel brambory. Poslední dobou jsou brambory moc drahé - 1kg za 18,- 20,-Kč. :-( Bohužel v současné době bramborová jídla nepatří mezi levné recepty.:-( Proto se musím smát, že si jídlo nazval předvýplatové.:-)) Já bych spíž řekla povyplatové.:-D Nic to ale nemění na tom, že tvé předvýplatové brambory vypadají báječně.:yes::-))

Chutnalo by nám to i po výplatě:yes::yes:

No, tví psi se mají fakt dobře!:-D Jen dotaz, proč ještě podléváš vývarem? Není to pak rozvařené? Jinak myslím, že tohle jídlo i s tím, co jsi měl pro psy bych si klidně dala i v neděli;-):yes:

jANICKA:zdá se mi, že z toho uzeného veleúdivu se ti poplašila klávesnice:-D

No na předvyplaťák tam je dobrot:-O sem to viděla na kilo brambor,dvě kolečka salámu,půl cibule a jedno vejce:-)) a vona takováhle atomovka;-):yes:

Dejte si Jani těch uzenin a vajec a taky taveného sýra míň, když vás pohoršují, nejen, že jídlo bude zdravější (ačkoliv na nesmažených vajíčkách nevidím nic nezdravého) ale ještě ušetříte :-p. Předvýplaťačky vypadají úžasně Kadliku :yes::-K.

Já si myslím,když už název napovídá předvýplatové....tak se asi kouká hlavně na to,aby se člověk najedl;-):yes:

jANICKA:

stačí spočítat váhu... a je toho /2 porce ještě zbývají na dnešek/ 6 porcí. Takže to je jedno vajíčko a 100 g "uzenin" které se nijak neudily, na jedno jídlo. To se mi až tak moc nezdá...:-! Jinak je to samozřejmě váš názor, a souhlasím s tím, že ty skorouzeniny nejsou to pravé ořechové...

JANICKO, tak to tak neprožívejte, občas se zhřešit musí, co by to jinak bylo za život:-K:-)

Zda semi zetam je zbytecne mnoho uzenin neni to ydrave,ajeste ktomu tolik vajec,no nevim.:-((:no::-//

No prosím, jaká pěkná krmě se udělala z toho co dům dal;-)
Vypadá to moc pěkně;-)+1:yes:

spagetka:
ten kabanos byl jako motivace na sobotní cvičák... Budeme muset vymyslet něco jiného..;-)

Tos měl štěstí, žes měl i ten sýr a vejce v lednici ;-), čím jsi nakrmil pejsky,když jsi jim uzmul pamlsek? :-D:-D

cathleen:
no ty vařené vepřové nožičky jim taky občas ohlodám!!!:-))

...pamlsky pro psy...:-D:-D Až tak? :yes:

Tématické fráze:
francouzské brambory recept, francouzské brambory, kadlikovy recepty, top recepty z brambor, francouzské brambory se špekáčkama, francouzské brambory s hráškem, jak vařit staré brambory, brambory recepty, levne recepty z brambor, recept na francouzské brambory, recepty z brambor, staré brambory, bramborové recepty, recept z točeňáku, co uvarit ze starych brambor, recepty ze starých brambor, co ze starých brambor, co varit z brambor, francouské brambory se špekáčkama, vegetariánské francouzské brambory

Suroviny:
brambory, salám točený, špekáček, bůček uzený, cibule, vejce, sýr tavený, sádlo, sůl, pepř mletý, tymián, petrželka, česnek, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]