Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Papardelle jsou široké, ploché italské těstoviny, které se často podávají s bohatými omáčkami. Jsou ideální pro kombinaci s masovými, houbovými nebo rajčatovými omáčkami. Vaří se krátce a výsledek je vždy vynikající.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 937 kJ / 2 375 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,72 g |
| Tuky | 96,94 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 406 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 294,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dnr
Moje poznámka
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dnr
Nejnovější recepty
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 15 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 19 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 21 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 26 minutami
Listový salát s ořechy
Limek před 11 hodinami
Margot kuličky
Junys před 11 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 11 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 12 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 12 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 13 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 14 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 14 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny papardelle,
těsto na tagliatelle,
tagliatelle recept,
paperdelle,
angela hartnett recepty,
paperdele,
tagliatelle,
papardale,
paprdele,
paprdele,
tagliatelle těsto,
paprdelle,
italské recepty na papardelle,
papardalle,
co jsou papardelle,
výroba tagliatelle,
tagliatelle recepty,
papardelle s lososem,
strojek na nudle imperial,
tagliatelle výroba
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
olej olivový,
voda,
sůl
Komentáře (56)
Nepochybuji, že by chutnalo i podle receptu tak, jak je nyní upravený.
Prostě zkusme vyrábět vlastní těstovinky, ať již máme jakýkoli ověřený recept - a bude všem chutnat lépe, než v případě sušených kupovaných.
Teraz mám pred sebou knihu o talianskych cestovinách a tam autor udáva:na 200 g múky - 5 žĺtkov a 1 KL oleja...
tak si vyberte!
Vidím, že už jsi to opravila
Tak já teď nevím, co mám dělat...
Světlanko, trochu nevím, na co se ptáš - jako co "proč"? Asi máš na mysli, proč jsem to dělala jinak, než na tom receptu, který jsi vložila...(mimochodem díky za něj, také zkusím) Prostě jsem se rozhodla důvěřovat panu Stupkovi a zkusila to podle něj. Ale máš pravdu, i on doporučuje ještě případně trochu vody, podle potřeby. Asi jsem měla velká vejce, takže jsem ji nepotřebovala (i on píše, že voda nemusí být). Ale děkuji za upozornění, pro každý případ a úspěch ji do receptu připíšu.
Eli, krásné
Ostré nože nemám, jen to umím naaranžovat. Ale o strojku uvažuji velmi vážně.
Danielko, domácí nudle do polévky také nedělám, chutnají nám ty kupované (babiččiny)..zatím...třeba se k nim také propracuju.
A teď už dobrou, holčátka moje, vstávám brzy a jdu do práce pěšourem, tak ať to na tu osmou stihnu, když tu vůbec nic nepojede...
a šikovné ručičky,samozřejmě
Jarko, není to ryba, ale krůtí prsa. Mně osobně ta dochucovadla nějak zvlášť nevadí, občas po nich i sáhnu, ale poslední dobou mám pocit, že když jím v restauraci nějaká chuťově přetažená jídla, tak mě pálí žáha. Ale ta směs na francouzské brambory se fakt povedla, cítím v ní chuť kvalitního sýra a pažitky.
chjjo,já mám zase na něco chuť
tak papa(rdelle)
+1
Sýrový prášek neznám, já tyhle věci nekupuju, nejsem na ně zvyklá
Jinak Tvůj návod se mi líbí
Do domácích těstovin jsem se pustila proto, že jsem zaznamenala jejich