Úžasná jahodová buchta
Jahodová buchta je skvělým tipem na osvěžující moučník pro horké letní dny. Tvarohovo-máslový krém, natřený na kakaovém korpusu poklademe bohatou vrstvou jahod a nastrouhaná mléčná čokoláda na povrchu posune chuť moučníku ještě blíže k dokonalosti.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 197 kJ / 6 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,39 g |
Tuky | 307,48 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 870,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto vyšleháme, vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C přibližně 25 minut. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 2: Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Krém: Vyšleháme máslo s cukrem, pak přidáme tvaroh.
Krok 4: Vychladlou buchtu potřeme krémem, na který hustě poklademe jahody. Na celou buchtu na jemném struhadle nastrouháme čokoládu.
Krok 5: Hotový moučník dáme pořádně vychladit do lednice (nejlépe přes noc).
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasná jahodová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZZJ
Moje poznámka
Úžasná jahodová buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZZZJ
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 36 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 42 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Tématické fráze:
jahodová buchta,
minibazar vaření a pečení,
jahodové buchty,
nejlepsi jahodova buchta,
buchta s jahody,
buchta z jahod,
buchta s jahodami,
buchta z mražených jahod,
jahodová buchta s krémem,
úžasná tvarohová buchta,
můj minibazar,
minibazar.cz recepty,
pečení z jahod,
buchty z jahod,
rychlá jahodová buchta,
jahodová buchta na plechu,
recept na jahodovou buchtu,
úžasná buchta,
jahodová tvarohová buchta,
recepty na jahodové buchty
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
tvaroh ve vaničce,
čokoláda hořká,
jahody čerstvé
Komentáře (19)
ivulinka: nad bílou čokoládou jsem taky přemýšlela,ale neměla jsem ji doma a my celkově máme radši mléčné