Osvěžující straciatella
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme strouhanými Ledovými kaštany.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 957 kJ / 3 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,71 g |
Tuky | 242,15 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 827 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,61 g |
Sacharidy | 329,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce ušleháme do pěny z cukrem, poté zašleháme olej, přidáme mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme cca 10 minut.
Krok 2: Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem, ve 100 ml studené vody ve velké míse rozmícháme želatinový ztužovač a postupně přidáváme jogurt, pak ušlehanou šlehačku a nakonec nastrouhanou (na hrubém struhadle) čokoládu a margotku.
Krok 3: Krém naneseme na upečený korpus a necháme do druhého dne ztuhnout. Pak zdobíme nahrubo nastrouhanými "Ledovými kaštany"
Zveřejněno 24. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Osvěžující straciatella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qAl
Moje poznámka
Osvěžující straciatella
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8qAl
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 28 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 39 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
dort straciatela recept,
straciatella,
dort straciatela,
straciatella dort,
krém straciatella na dort,
straciatella řezy,
dort straciatella,
straciatella dort s jogurtem,
řezy straciatela,
straciatella krém,
lehká straciatella,
řezy straciatella,
straciatela,
straciatella recept,
straciatela řezy,
straciatela dort,
lehka straciatela,
krém straciatella,
mimibazar recepty cz,
krém straciatela
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
olej,
kakao,
prášek do pečiva,
jogurt,
rama cremefine,
cukr vanilkový,
čokoláda hořká,
čokoláda margot,
ztužovač želatinový,
tyčinka ledové kaštany,
tuk,
mouka
Komentáře (62)
Je to želatinový ztužovač o hmotnosti 50 g. Moc se omlouvám za pozdní odpověď - absolutně nestíhám
Želatinový ztužovač udělá krém tuhý - ne úplně, jako při použití klasické želatiny. Smeta-fix ztužuje šlehačku, já bych raději sháněla želatinový ztužovač Dr. Oetkera, aby moučník byl takový, jaký má být.
bodík je 100% zasloužený.
Cesto - upiekla som zebru zo 4 vajec, prekrojila, naplnila hore uvedeným krémom na to kúsky broskýň, druhý plát cesta a na vrch zvyšok straciatellového krému. Zajtra posypem ešte strúhanou čokoládou. Vylizovala som misu, takže viem, že je to skvelé.
Ďakujem za inšpiráciu aj rady, ktoré som od teba dostala v súkromnej pošte!
+