Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový jablkoň

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 474 kJ /
3 937 kcal
Bílkoviny91,40 g
Tuky107,53 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 520 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy637,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukry, vmícháme ostatní suroviny, těsto vylijeme na plech a upečeme. Před podáváním pocukrujeme.

Zveřejněno 26. 5. 2009

Poznámka autorky cathleen

Jablka mám strouhaná zavařená, ořechy nastrouhané v mražáku, takže když dostaneme chuť, je buchtička během chvilky hotová.

Je nadýchaná a díky jablkům hodně dlouho vláčná. Množství cukru do těsta můžete snížit podle chuti a sladkosti použitých jablek, dáváme ho 250-350 g.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový jablkoň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wj5J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový jablkoň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wj5J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

zlatovlaska: díky :-K Cukru bylo v původním receptu (mám od kamarádky) ještě více, ale u nás se také snažíme sladit opatrněji - dopíšu to do Poznámky, že buchta chutná i méně slazená.

Buchta je moc dobrá <3 a jednoduchá. Pekla jí dcera. Jablka také mívám zavařená, takže to byla opravdu rychlovka. Cukru jsem dala trochu míň, asi 280g a úplně to stačilo. Bodík posílám :yes::-K

Skvělé, rychlé, jednoduché... a je hned dobrota pro nedělní odpoledne:-)www.toprecepty.cz

jednoduchy, chutny a rychly...posielame bodik.:yes::-D

HankoPu, já po zkušenostech, kdy se mi do ořechů dostali moli a zaneřádili mi zdi kuchyně housenkami na pár dnů, než jsem na zdroj přišla, protože mne vůbec nenapadlo, že by mohli být tam a že by se mohli dostat z balkonu z poličky, ve které jsem ořechy měla uložené, přes větrací mřížku do spíže. Ikdyž venku v té době nebylo teplo, dala jsem na radu a skladuji je už raději v lednici a mám klid. Ale s těmi umletými ořechy v mražáku to vyzkouším.

Hani, ořechy dávám do mražáku v dobře uzavřených obalech, celé i mleté proto, že mi nezežluknou.
Letos bych jich pár zkusila zavařit, ty loňské na své vyloupání ještě čekají na půdě.

Pekla jsem tento moučník podle podobného receptu párkrát a je fakt dobrý.:-p To si bodík zaslouží:yes:

To musí být dobré:-p s těmi jablky :yes: já dávám do mrazáku kde co, ale ořechy mě jěště nenapadly:-// určitě vyzkouším a je to za bodík:yes:

:-O...tyhle rychlovky miluju....bodík letí k vám:yes::-))...určitě zkusím:-p

Tématické fráze:
recepty moučníky, jablkoň recept, jablkoň, ořechový jablkoň, ořechový moučník, ořechové recepty, zavařená jablka, ořechové moučníky, recept jablkon, jablkoň koláč, jablka do mrazáku, strouhaná jablka zavařená, recepty jablkoň, jablkoň-recept, recept na jablkoň, koláč jablkoň, buchta jablkon, zavařená strouhaná jablka, jak zavarit jablka, jablka zavařená

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, jablko, ořechy strouhané, mouka polohrubá, prášek do pečiva

Přidat fotografie receptu