Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Jednoduché tenké placky z bramborového těsta jsou známé například pod názvem laty, lokše či patenty. Tyto placky můžeme podávat naslano i nasladko. Výborné jsou plněné povidly, posypané cukrem a mákem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 765 kJ / 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,80 g |
| Tuky | 0,54 g |
| Vláknina | 11,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 87,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgXE
Moje poznámka
Slovácké laty aneb bramborové placky s povidly a mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rgXE
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 6 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 8 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
Petule123 před 5 minutami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 39 minutami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 54 minutami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 1 hodinou
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 2 hodinami
Krémová česnečka
magdalenka před 2 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 2 hodinami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 2 hodinami
Tématické fráze:
bramborove laty,
bramborové patenty,
laty recept,
bramborove placky s povidlim,
olipy,
patenty s mákem,
patenty s povidly,
laty,
recept na laty,
bramborové placky patenty,
magaše,
patenty recept,
slovácké laty,
olipy recept,
bramborove placky,
slovácké patenty,
recept laty,
bramborova lata,
patenty z bramborového těsta,
moravské bramborové placky
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
sůl,
olej,
povidla švestková,
mák mletý,
cukr moučkový
Komentáře (43)
Děda si je dával s česnekem. Babička měla litinový tál přes dva plynové hořáky a dokázala udělat pro 4 vnoučata a dědu. Já je mám nejraději s povidly.
Pro tu opravdovou chuť se to musí dělat nasucho na kvalitní pánvi s tlustým dnem.
Nejlepší to chutná ve vylepšené variantě s potíráním máslem.
udělali jste mi velikou radost nad tímto receptem a také velikou chuť
Jinak všem děkuji za komentáře a doplnění dalších názvů.
Tolik jmen pro jedno jídlo a určitě ještě nejsou všechna.
Máme krásnou řeč.
A výbornou kuchyni.
http://www.toprecepty.cz/recept/21184-vyborne-loks...
Snad není špatně, že jsem zmínila obě možnosti, aby se každý mohl rozhodnout, jak chce placky připravovat.
Žížalko, ty jsi zmínila další, tak teď už je to úplné.