Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Bramborové placky s tečkami

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 5. 2010 17:21

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 458 kJ / 1 304 kcal
Bílkoviny46,36 g
Tuky17,02 g
Vláknina24,70 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy229,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

v.e.n.d.y.

9. 8. 2016 09:26

Jana Remkova: Souhlas, peču na sklokeramické desce jak vdolky, tak tyhle bramborové placky. Dají se udělat i ze zbytku bramborové kaše, jen přidám vejce a hladkou mouku a sůl tak, aby se s těstem dalo pracovat. Kousky rozválím, pomažu sádlem a složím do čtverce, až udělám všechny, začnu od prvního rozvalovat placičky a péct. Krásně se loupou. A stačí jen potřít máslem a přisolit:-) Hezký den:-K

amdae amdae

22. 4. 2016 21:54

Vynikající, díky! :-8

Msh

7. 10. 2013 20:58

Řezané placky FTW!!

Míra

9. 11. 2012 13:19

Jinak ještě praktická poznámka,jak babi,tak moje matka vždy vařily brambory den předem a zpracovávaly je až jako studené další den,dodržovaly zásadu "čím chudší tím lepší" (dávaly minimum mouky) a oběma se to skvěle dařilo.
Obdivuji výraz "povidlí",jestli vaříte Marti jako píšete,asi by mi od Vás chutnalo. maus-x@seznam.cz

Míra

9. 11. 2012 13:15

NIKDY už se nikomu nepovedou tyhle placky tak,jako mé babi na plátech kamen na vesnici. Pokud se o ně pokouším,končím na správném pečení na litinové plotýnce na plynu. Vyzkouším nedávno získaný litinový amoletník,nebo vyzkouším pečení v troubě na lehce omaštěném papíru. Předem už ale vím,že kvalitě placek z dětství se těžko přiblížím. Možná to bude i tím,že jako vesnický kluk jsem měl jinak vytráveno,než teď....

Marta

5. 11. 2012 14:41

Těmto plackám se u nás říká Přesňáky plníme je švestkovým povidlím.

fa

9. 1. 2012 22:07

Říká se jim lokše - slovenska specialita, slovensky nazev. v češtině jsem slyšela, že se jim říká i "patenty".

Micinka

19. 10. 2011 19:05

No my je budeme dělat asi ve škole na vaření.Co myslíte,že je lepší:bramborové placky s tečkami nebo brambory s bylinkovým máslem???????;-)

klokan klokan

14. 10. 2010 09:23

aha,tak pardon,boda už jsem dala minule,ale dala bych klidně další a další;-)

klokan klokan

14. 10. 2010 09:21

můžou se péct i na normální pánvi,třeba teflonové?
mám uvařené brambory ze včera,tak bych je mohla udělat,dělala bych je poprvé,tak nevím,vím ale,že jsou velmi,velmi dobré,posílám bodíka:-K

micky

21. 9. 2010 00:21

Babička je dělávala s mákem,cukrem, pokapané rozpuštěným sádlem smotala je a ještě peroutkou je zase potřela rozpuštěným sádlem a jako děcka jsme se po nich mohli utlouct!!! :yes:

klokan klokan

11. 8. 2010 15:37

vypadají moc dobře,dnes je vyskouším,doufám,že se mi povedou jako tobě.Už teď posílám bodííííík;-)

CrhovaTerka

20. 5. 2010 08:28

Ano :-) jsou prostě vynikající! strašně ráda je dělám a všichni si na nich pochutnaj :yes: :-*

zizala zizala (moderátorka)

18. 5. 2010 19:20

jj, nebo nasladko, s mákem a cukrem :-p:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 5. 2010 18:48

No, já leda bych to dělala na sklokeramické desce, jinak vím, že je to vynikající:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na přesňáky přesňáky bramborové speciality přesňáky recept bramborové přesňáky bramborové placky pečené v troubě bramborové placky vynikající bramborové placky jak udelat bramborove placky amoletník bramborové placky na plotynce bramborové placky na sklokeramické desce bramborové placky na sklokeramice litinový plát na plyn pečení placek na sklokeramice placky na sklokeramické desce bramborové placky přesňáky bramborové placky na sklokerické desce na pečení placek přesnaky s mákem

Suroviny: brambory, vejce, mouka hrubá, sůl, mouka hladká, máslo, povidla švestková, nutella, marmeláda

TopRecepty.cz

Bramborové placky s tečkami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6jj