Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 37 739 kJ / 9 020 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 179,70 g |
| Tuky | 635,00 g |
| Vláknina | 34,55 g |
| Cholesterol | 3,92 g |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 2,70 g |
| Sacharidy | 629,25 g |
Postup přípravy
1. korpus je z uvedeného množství, na 2. a 3. korpus uděláme těsto společně s tím, že jej přiměřeně, cca 2/3 a 1/3 rozdělíme do menších forem. Na nejmenší patro jsem použila kastrůlek, na jehož dno jsem vystřihla kruh z pečícího papíru, pro snadné vyklopení. Krok 2: Z mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše, studený prošleháme, abychom rozmíchali případné malé hrudky. Krok 3: Do změklého másla všleháme capuccino a cukr, poté po částech všleháme bešamel. Odebereme cca 1/4 stranou na povrchové potření dortu, do zbytku všleháme tvaroh. Krok 4: Korpusy vždy 2x prořízneme na 3 pláty, potřeme 1. a 2. plát marmeládou a tvarohovým krémem, poklademe broskvemi a přiklopíme vrchním plátem. Složené naplněné korpusy pomažeme tence kolem dokola i nahoře zbytkem krému bez tvarohu a dáme do ledničky ztuhnout a vychladit - nejlépe přes noc. Krok 5: Na vrchní úpravu tvaroh nedáváme, marcipán by se díky vysokému obsahu vody v krému rozpouštěl a klouzal by po korpusu. Krok 6: Jednotlivé korpusy potáhneme potahovací hmotou s reliéfem spirál, poté sesadíme na sebe (fixujeme 3 dřevěnými tyčkami či špejlemi), začistíme marcipánovým okrajem a zdobíme bonbóny, napíchnutými na párátka. Krok 7: Fixování - na spodní korpus položíme prostřední, vycentrujeme, poté odměříme výšku dřevěných tyček - musí být o cca 4 cm vyšší, než je výška těchto dvou pater - tyčky zabodneme do korpusů v trojúhelníku, který je menší než poslední patro....koukají tedy jakési hřeby, na které posadíme poslední nejmenší korpus.
Zveřejněno 29. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třípatrový Mořský dort s mušlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8KB
Moje poznámka
Třípatrový Mořský dort s mušlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A8KB
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 16 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 21 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 23 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masová paštika
Nanina před 38 minutami
Vosí hnízda
kolarz90 před 9 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 9 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 11 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 11 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 12 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 13 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 13 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 14 hodinami
Tématické fráze:
dort mořská pana,
dort s mořskými plody,
třípatrový dort recept,
dort moře,
recept na třípatrový dort,
tripatrovy dort,
třípatrové dorty,
mořská panna z marcipánu,
ořechový dort neskutečně dobrý,
marcipanova mořska panna,
dort plody moře,
třípatrový dort postup,
mořská pana dort,
dorty mořská pana,
dětské dorty mořská panna,
dort s mořskou pannou,
dorty more,
dort z mořskych plodů,
dort bonboniéra,
úchvatné dorty
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao,
olej,
sůl,
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
kakao,
olej,
sůl,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr moučkový,
tvaroh měkký,
capuccino instantní,
marmeláda broskvová,
marcipánová falešná hmota,
kakao,
bonboniera mořské plody,
kompot broskvový
Komentáře (55)
že je Ivča profík, má to vždy perfektní a dokonalé, to už je všeobecně známo
ale před tebou, milý Vašku, hluboce smekám
Simonko, Doogo, slyšíte??? jedeme na podzim do Jindřichova Hradce pomuchlovat pidíky
100 bodů je málo.
p.s.že přeji oslavenkyni všechno nej nej