Postup přípravy
Krok 1: Hmotu rozdělíme na menší díly a ty obarvíme na požadované odstíny.
Krok 2: Poté uválíme z jednotlivách barev provázky, max. 1cm silné, které stočíme do velkého provazce a tento srolujeme zpět koule.
Krok 3: Vše znovu lehce stlačíme, aby se jedlotlivé provazce opět slepily (již nehněteme), poválíme po podložce do kompaktní koule a tu vyválíme do plátu. Čím budou provázky tenčí, tím jemnější bude mramorování.
Krok 4: Lze také např. stočit po menších svazcích 2-3 provázky a pak teprve více těchto již barevnách provázků srolovat dokupy.
Krok 5: Další možnost – pokud chcete jen jemné melírování základní barvy, např. na vodu, bude základní barva silnější provázek a okolo něj jen omotat tenký jiný odstín (tmavší či světlejší či oba), vše zase srolovat do koule a vyválet.
Krok 6: Bule-li melírování příliš hrubé a výrazné, můžete první plát opět stolovat do provázku, ten smotat do koule a vyválet opět. Možností je mnoho, pokaždé bude výsledek jiný. Chce to zkoušet a hrát si.
Krok 7: Z odkrojené části po potažení dortu lze po očištění od drobečků a případně kousků krému jen jednotlivé kusy zmáčknutím spojit k sobě a vyválet z nich ruličku, která se dává okolo korpusu na začištění spodního lemu – zachová si stopy melíru a bude korespondovat s potahem.
Zveřejněno 30. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Moje poznámka
Melírování potahovací hmoty na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N71L
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 20 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 8 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 9 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 10 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 11 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 12 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 15 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 15 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
potahovací hmota na dorty recept,
potahová hmota k2,
potahovací hmota na dorty,
potahovací hmota k2,
melírování marcipánu,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
potahovací hmota,
potahová hmota varna,
potahová hmota z marsmallow,
potahovací hmota k2 recept,
potahovací hmota na dort,
navod na potahovaci hmota na dort,
marsmallow,
formix potahovací hmota na dorty,
mramorování potahové hmoty,
melirování,
melírovaný marcipán,
potahovací hmota varna,
potahovací hmota recept,
potahová hmota na dort k2
Suroviny:
hmota potahovací,
marcipán falešný,
formix,
bonbony,
potravinářské barvivo
Komentáře (10)