Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančovo - tvarohový koláč

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 12-15 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 060 kJ /
3 361 kcal
Bílkoviny64,84 g
Tuky121,18 g
Vláknina10,90 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 538 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy497,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s jedlou sodou, přidáme cukr, vejce, podmáslí, olej, kakao a strouhanou pomerančovou kůru, metličkou vymícháme hladké těsto, které vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného menšího hlubokého plechu /25x35 cm/. Krok 2: Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, cukrem a s pudinkovým práškem, naplníme jím mikrotenový sáček, kterým nastříkáme mřížky na těsto. Krok 3: Pečeme v troubě při 180 st. asi 30-40 minut.

Zveřejněno 8. 7. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Inspiraci na koláč jsem našla v knize Pečeme a připravujeme moučníky z nakl. Dona, koupila jsem vaničku tvarohu a zkusila obojí skloubit dohromady. Výsledkem byl výborný vláčný koláč vonící po pomerančích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwxQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GwxQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Petra Charvátová Horáková 12. 5. 2017 19:06
:yes::yes::yes:
Můj manžel miluje pomeranče a když jsem zadala do vyhledávače pomerančový koláč tento byl jediný, který jsem otevřela, podle obrázku. Měla všechny suroviny a dala se do toho. Mňam, hned půlka zmizela. I mě napadlo využít zbytek pomeranče a na měsíčky jsem ho přidala do těsta. Děkuji za recept. :yes::yes::yes:

Petra Charvátová Horáková : tak to mam ohromnou radost! Dekuji vam za ten mily komentar:-K

opsala jsem si recept tak jdu na to,věřím tomu že bude dobrá protože co upeču tak nemám šanci zkusit:-D:-D:-D

:-*Nádherný moučník:-p+10:yes:a parádní fotky:-K:yes:

:-p moc pěkné:yes::-K

krásné bochte:-p:yes::yes:

:-OKefírovku jsem dělala před týdnem,ale s tím tvarohem a pomerančem to bude lahodná obměna:-D:yes:Ukládám,vyzkouším:-K

žůůůžo :-8

No jo, ty si tady přidáš takovou nádheru, když já už mám vybráno..:-(( Se na to vyprdnu, velebnosti:-//...:-D:-D:yes:

Co dodat - krása lahodná;-);-);-)

:yes::yes::yes: To se mi líbí. +2

ivulinka:tak jo..já ti věřím;-):-):yes: a dnes jsem koupila tvaroh..plnotučný..z farmy..takže ukládám a brzy udělám:-K;-)

Ivuš přemýšlím, že možná i kousky pomerančů do těch mřížek (řádně zbavené od bílé dužiny) ;-)

rebeka: fakt jo;-)

Iljusa: myslím si, že by šlo do těsta přidat pomerančové šťávy, to mě nenapadlo, příště udělám tak, díky za inspiraci;-)

ivulinka:;-):yes: Ivi,vážně jen ta pomerančová kůra ovoní celý moučník:-?:-O

Prošívanou deku dělám často když spěchám. Hledala jsem v receptu ty pomeranče a ona je tam jen kůra :-/

rebeka: díky za upozornění, už jsem to opravila, je to opravdu pomeranč. kůra.
Udělala jsem vyjímečně tmavou, abych se přesvědčila, jestli bude chutnat i tato, byl to takový risk, a vyšel.
No a podmáslí máš doma běžně, ostatně já taky, páč obě víme, že je velmi zdravé:-D
...s tím tvarohem jsem počítala, že tohle udělá, já to totiž takhle chtěla;-)

Ivuli:-K:-K hele,mám v tom zmatek: v surovinách máš citron.kůru a v postupu pomerančovou... to je jedna věc;-) a jak to,že to je tmavé,když máte rádi světléé:-?:-D:-D:-D:-D:-D:-D to je druhá věc;-) a jak víš,že mi zbylo podmáslí z té bábovky:-?:-D:-D:-D:-D:yes:
a za třetí:-8...trochu to připomíná Prošívanou deku,akurát že ti ten tvaroh zdrhl:-D:-D doprostřed;-):-)

Tématické fráze:
pomerančovo tvarohove řezy, pomerančovo tvarohová bábovka, koláč z pomeranče, tvarohový koláč, pomerančová buchta s tvarohem, pomerančový koláč s tvarohem, kolac z pomerancu, koláč s tvarohem, tvarohový koláč s pudinkovým práškem, tvarohový koláč recept, pomerančovo tvsarohová bábovka, pomerančovy kolac s s tvarohem, lahodny vlačny pernik, pomerančovo jablečný koláč, pomerancovo tvarohova buchta, strouhaná tvarohová buchta, pomerancovo tvarphpvy moucnik, tvarohovy kolac pom, tvarohový koláč prošívaná deka, koláč z podmáslí s tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, soda jedlá, cukr krupice, vejce, podmáslí, olej, kakao, kůra pomerančová, tvaroh ve vaničce, cukr vanilkový, cukr krupice, pudink vanilkový, tuk, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu