Švejžužu
Tradiční čínský pokrm (správně Šuej-ču-žou) si získal oblibu díky výrazné chuti a voňavé marinádě. Šuej-ču-žou je lahůdka pro všechny, kteří mají rádi exotické a pikantní jídlo s autentickou atmosférou čínské kuchyně.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 196 kJ / 764 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,31 g |
| Tuky | 18,75 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 701 mg |
| Sodík | 391 mg |
| Sůl | 1,27 g |
| Sacharidy | 20,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a červenou papriku nakrájíme na nudličky a vložíme do misky.
Krok 2: Maso v misce přelijeme marinádou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Promícháme a necháme odležet 24 hodin v ledničce.
Krok 3: Po odležení masa rozehřejeme na pánvi olej a vše restujeme přibližně 10 minut.
Krok 4: Podáváme s rýží, hranolky nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 6. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švejžužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvwP
Moje poznámka
Švejžužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvwP
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
švejžužu,
recept na švejžužu,
švejžužu recept,
švejčužu,
kuřecí švejžužu,
vepřové švejžužu,
švej žužu,
recepty švejžužu,
žvejžužu,
švej žužu recept,
švejžužu-recept,
švejžužu z kuřecího masa,
vepřové švejžužu recept,
vepřové švejžužu-recept,
sveizuzu,
maso švejžužu,
recept švejžužu,
svej zu zu,
švejšužu,
recept na švej žužu
Suroviny:
maso kuřecí,
paprika čerstvá červená,
olej,
žloutek,
omáčka worcesterová,
solamyl,
koření kari
Komentáře (8)
Ale tvoje lopusku to opravdu nejsou.
zaprve toho solamylu by bylo malo a neni jedno jestli tam dam sojovou omacku nebo worchestr to jen na okraj.A za druhe lide u nas vubec neumi varit tak jak v cine u nas je to jako kdyz vari kocicka s pejskem nahazet tam vse a rikat tomu cina.Je to hnus asi jako ve vietnamskych bufetech vse ma stejnou vuni i chut,ale za to rozmanite nazvy