Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 485 kJ / 2 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,00 g |
| Tuky | 1,00 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 606,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Meruňky vypeckujeme. Tři čtvrtiny jich nameleme a zbylou čtvrtinu pokrájíme na kousky o velikosti zhruba 1cm. Smícháme dohromady ve velkém hrnci a dáme vařit.
Krok 2: Sáček Gelfixu smícháme s dvěma lžícemi cukru a přimícháme do meruněk. Dvě až tři minuty povaříme a pak přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a hrst čerstvých malin. Mícháme a vaříme dalších 15 minut.
Krok 3: Do každé skleničky dáme 3 lístky máty a přelijeme marmeládou. Pevně zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme v klidu alespoň 5 minut. Já nechávám i déle.
Krok 4: Tip: Pokud chceme před plněním do sklenic vyzkoušet želírovací schopnost marmelády, tak si jí kápneme trochu na studený talířek. Pokud je marmeláda málo tuhá, přidáme další citronovou šťávu.
Zveřejněno 24. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vyletněná meruňková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A4A
Moje poznámka
Vyletněná meruňková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5A4A
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolky na slanině
magdalenka před 9 minutami
Hrnková buchta z cukety
magdalenka před 16 minutami
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 30 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 33 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 37 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 41 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 45 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 52 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 55 minutami
Kynutý skořicový točenec
magdalenka před 1 hodinou
Tématické fráze:
meruňková marmeláda bez gelfixu,
merunkova marmelada s matou,
merunková marmeláda,
meruňková marmeláda pečená,
meruňková povidla,
meruňková povidla recept,
výborná merunková marmeláda,
broskvová marmeláda s mátou,
meruňková povidla pečená v troubě,
meruňková marmeláda recept,
meruňkový džem s mátou,
čím nahradit kyselinu citronovou,
netradiční meruňková marmeláda,
zdravá merunkova marmelada,
broskvová marmeláda s jablky,
merunková marmeláda s kyselinou citronovou,
rychlá meruňková marmeláda,
recept meruňková marmeláda s mátou,
čím nahradit gelfix,
merunková marmeláda výborná
Suroviny:
meruňky,
gelfix 2:1,
cukr krystal,
šťáva citronová,
maliny,
máta čerstvá
Komentáře (10)
Za pěknou marmeládku ti dávám 3.bod
Mám ráda jídlo ne příliš sladké, takže jsem možná měla ubrat trochu cukru, ale spíš to bude tím, že meruňkdy, které jsem použila, byly zralejší než zralé
S tou kyselinou citronovou to jde taky, to je pravda..ale já pořád nějak nemůžu přijít na chuť "chemikáliím" a tak se snažím do všeho dát co nejmíň věcí v prášku a co nejvíc přírodních čerstvých ingrediencí, když je mám po ruce. Bohužel jsem ještě nepřišla na to, jak nahradit Gelfix...máte pro mě nějaký tip?:)