Domácí sušené maso - jerky
Sušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Kvalitní vstupní suroviny zajistí skvělý výsledek. Pokud máte sušené maso rádi, vyzkoušejte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 633 kJ / 1 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 223,30 g |
| Tuky | 13,00 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 9,32 g |
| Sůl | 26,25 g |
| Sacharidy | 23,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejlépe se maso krájí pokud máme maso vytažené z mrazáku, pouze lehce povolené. Nuakrájíme ho po vláknech - přesně naopak, než když krájíme plátky masa. Jednotlivé proužky by měly mít sílu 4-6 mm. Šířka by měla být cca 3 cm, délka záleží na tom, jak velké je maso.
Krok 2: Z uvedených ingrediencí uděláme marinádu a nakrájené plátky masa do ní přes noc naložíme.
Zveřejněno 28. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sušené maso - jerky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7wY
Moje poznámka
Domácí sušené maso - jerky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7wY
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 16 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 1 hodinou
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 2 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 2 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 10 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 15 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 15 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 16 hodinami
Tématické fráze:
sušené maso recept,
sušení masa v sušičce,
jak sušit maso,
sušené hovězí maso recept,
sušení masa,
recept na sušené maso,
sušené maso v sušičce,
sušené maso recepty,
jak udělat sušené maso,
recept na sušené maso v sušičce,
jak usušit maso,
jak sušit maso v sušičce,
sušené maso,
jerky z hovězího masa,
jak sušit hovězí maso,
suseni masa recept,
recepty na sušené maso v sušičce,
recept sušené maso,
susene hovezi recept,
sušení hovězího masa
Suroviny:
maso hovězí,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (38)
Má jednu nevýhodu...... Kluci mě to vždy na cvičení sežerou.
Děkuji za recept.
Takže pro jistotu (každé) maso před sušením dejte do trouby na rošt nebo zavěsit a trouba na 80°C na cca půl hodky.
a co se tyce zubistat,jelikoz ja mam v hube pohrebiste,tak to zuzlam a kdyz budes opravdu dobre zuzlat,na konci se ti povede vyfouknout i bublinu
Jinak maso by mělo být vysušené tak, aby se nelámalo, ale ohýbalo jako guma. Je to taková žužlačka, ale moooc dobrá
já to nikdy nejedla
ale vidím,že se Ivě zadařilo..po dlouhých peripetiích se sušičkou,tak dávám bodík