Sušené hovězí maso – jerky

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

hovězí zadní maso (nebo roštěnou)
sojová omáčka
někdo dává i worchester
hnědý cukr nebo med
mletý pepř
další ingredience, které máte rádi:
česnek
chilli papričky
drcený pepř
cayenský pepř
(všeho dávám přiměřeně)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.

  2. Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte plátky masa a nechte marinovat 12 hodin v lednici.

  3. Druhý den maso napíchejte na špejle a dejte do trouby na mřížku tak, aby bylo maso volně zavěšeno. Do trouby dejte něco, aby mohlo maso odkapávat. Sušte při pootevřené troubě 5 – 6 hodin na 80°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 76 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sušené hovězí maso – jerky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jerky z hovězího masa recept sušené hovězí recept sušené maso jerky recept recept na sušené hovězí jerky recept marinada na susene maso sušene maso recept sušení hovězího masa marináda na sušené maso recept jerky z hovězího masa recepty susene hovezi marinada na suseni masa nálev na sušené maso jak na sušené maso recept maso v troube na 6 hodin sušené maso marinada sušení masa recept sušené maso jerky recept sušené hovězí recept jerky

Zapomněl/a jsem heslo