Sušené hovězí maso – jerky

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

hovězí zadní maso (nebo roštěnou)
sojová omáčka
někdo dává i worchester
hnědý cukr nebo med
mletý pepř
další ingredience, které máte rádi:
česnek
chilli papričky
drcený pepř
cayenský pepř
(všeho dávám přiměřeně)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.

  2. Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte plátky masa a nechte marinovat 12 hodin v lednici.

  3. Druhý den maso napíchejte na špejle a dejte do trouby na mřížku tak, aby bylo maso volně zavěšeno. Do trouby dejte něco, aby mohlo maso odkapávat. Sušte při pootevřené troubě 5 – 6 hodin na 80°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 82 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sušené hovězí maso – jerky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sušené maso jerky recept jerky z hovězího masa recept sušené hovězí recept marinada na susene maso sušene maso recept susene hovezi sušení hovězího masa jak udělat sušené maso jerky recept recept na sušené hovězí recepty na sušené maso jerky marináda na sušené maso recept marinada na sušené na maso sušené hovězí recepty marinada na suseni masa sušení masa recept sušené maso jerky jerky z hovězího masa recepty sušené maso marinada sušené maso

Zapomněl/a jsem heslo