Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 309 kJ / 1 269 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,58 g |
| Tuky | 68,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 604 mg |
| Sodík | 1,83 g |
| Sůl | 4,40 g |
| Sacharidy | 6,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety osušíme, osolíme a okořeníme. Poskládáme je do zapékací misky, vymazané máslem a poklademe silnějšími plátky uzeného boku. Na každý plátek ryby rozdělíme zbylé máslo a vložíme do maximálně rozpálené trouby.
Krok 2: Po deseti minutách, když se tuk začne škvířit, zalijeme malým množstvím bílého vína. Víno se začne prudce odpařovat, přelijeme jím i ryby a tento postup opakujeme po 3-5 minutách, dokud není ryba zlatavá a víno spotřebované. V misce by měla zůstat mírně zahuštěná šťávička, kterou při podávání přeléváme rybí filety.
Zveřejněno 1. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tilapie na alsaský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m710
Moje poznámka
Tilapie na alsaský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m710
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 26 minutami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 8 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 20 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 24 minutami
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 1 hodinou
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
kimlo před 2 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
daniela1262 před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 5 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 8 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 8 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 8 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 18 hodinami
Tématické fráze:
tilapie,
tilapie recepty,
tilapie recept,
ryba tilapie,
ryba tilapie recept,
tylapie,
tilapie filety recept,
recepty z tilapie,
tilapia mořská,
filety z tilapie recept,
uprava tilapie,
tilápie na másle,
recept tilapie,
tilanyje morska ryba,
tilápie ryba recepty,
tilapie morska,
uprava ryb tilapie,
alsaský kapr,
tilapie-ryba,
tilapie ryba
Suroviny:
tilapie,
bok uzený,
máslo,
víno bílé,
sůl,
pepř bílý,
koření na ryby
Komentáře (19)
Recept, jak jsem jej zkoušel podle Achille Gregora,včetně původního textu z knížky, je u Mánka pod názvem Alsaský kapr - manek.bloguje.cz/732383-alsasky-kapr.php.
Fajn, že jsi recept dala na Topky, je to chutná úprava.
To koření, o kterém píšu, fakt zkuste - je to sice odchylka od Gregorova receptu, ale myslím, přínosná... Je to nová, zvláštní a výborná chuť, opravdu vyvážená a bez zvýrazňovačů chuti, barviv a umělých aromat. Koupila jsem i směs na brambory a další, na zeleninu a všechny jsou skvělé
Krásně nafoceno
moc hezké, nepřeplácané surovinami..no,zkrátka El
a jak tam hezky hačá(tuším)kuskus