Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 791 kJ / 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,07 g |
Tuky | 5,45 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,23 g |
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 160°C, do třetiny výšky masa podlijeme vývarem a trochou vína, pekáček přikryjeme alobalem a pečeme hodinu. Krok 2: Potom odkryjeme a další hodinu dopékáme dozlatova. Ke konci výrazně zvýšíme teplotu. Zbytek vývaru zahřejeme. Krok 3: Upečené maso uchováváme teplé a výpek zprudka vysmahneme na tuk. Krok 4: Zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme horkým zbytkem vývaru a vínem. Na mírné teplotě vaříme asi dvacet minut a doladíme pepřem, solí a případně špetkou cukru.
Zveřejněno 1. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9lM
Moje poznámka
Vepřové ocásky na česneku a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v9lM
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 16 minutami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 3 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 15 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 1 hodinou
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 4 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 9 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 17 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 17 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 19 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 20 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 21 hodinami
Tématické fráze:
prasečí ocásky recept,
vepřové ocásky recept,
prasečí ocásky,
vepřové ocásky,
recepty veprove ocasky,
dračí ocásky,
veprove maso na vine,
vepřové na česneku,
dračí ocásky recept,
veprovy ocasek na cesneku,
maso na bílém víně,
vepřové na víně,
uzeny vepřovy ocasek recepty,
těstoviny s dračími ocásky,
vepřový ocásek,
vepřový ocásek recepty,
recept vepřové ocásky,
vepřový ocásek recept,
uzené ocásky recept,
vepřový uzený ocásek
Suroviny:
ocas vepřový,
česnek,
víno bílé,
vývar,
rozmarýn čerstvý,
mouka hladká,
pepř,
sůl
Komentáře (12)
Pokud se týče toho "podobného receptu", co sem někdo aktivně dodal... Ty recepty mají společné snad jen použité maso a víno k vytvoření omáčky - ovšem totálně rozdílného druhu, a to i barevně. I kdybychom se pohybovali pouze v kategoriích červené - bílé, tak to nesedí. Protože jednou je to červené, podruhé zas bílé. Pečení masa nasladko v coca-cole a ovocné zavařenině nemá nic společného s pečením za použití bílého vína, česneku a rozmarýnu...to si myslím já.
Moc děkuju za zájem o recept a bodíky
tyhle vypadají taky skvěle