Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanové kuličky

Objevte jemnou chuť kaštanového pyré v podobě neodolatelných kuliček! Tento jednoduchý a elegantní dezert se skvěle hodí na slavnostní stůl i jako sladká tečka k odpolední kávě. Překvapte své hosty originálním pohoštěním.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klara Klara

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

cca 60

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 249 kJ /
3 884 kcal
Bílkoviny35,38 g
Tuky171,50 g
Vláknina35,30 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy532,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Gaštanové pyré pomiešame s pomletými piškótami a maslom. Krok 2: Pridáme rum, práškový a vanilkový cukor. Hmotu odložíme do chladu na 2 hod (ja som pracovala hneď). Krok 3: Rukami tvarujeme guľôčky asi 2,5 cm a ukladáme na papier na pečenie. Pripravenou polevou oblievame každú guľôčku tak, že malou lyžičkou (mokka) nalejeme polevu z vrchu, aby nerovnomerne stekala. Spodná časť ostane bez polevy. Krok 4: Do každej guľôčky ostrým koncom vtlačíme olúpanú (ja som aj opražila) mandľu. Podľa chuti môžeme mandľu nahradiť kandizovaným ovocím. Krok 5: Servírujeme v malých papierových košíčkoch.

TIP: Jak na nepečené kuličky

Zveřejněno 26. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY8R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY8R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dooga:Ďakujem za komentík. Iste budú chutiť aj celočokoládové:-p

Vynikající záležitost.:yes: Já očokoládoval celé.:-p

Klara:Odvtedy som ich robila už 3 x a veľmi chutnajú všetkým,rýchly a vďačný zákusok. Prepáč tie hrôzofarebné košíčky ,ale v špajzi som nemohla nájsť biele. ;-)

Veronika.Hrozna:Veronika ďakujem. Fotky sú pekné. Som rada, že chutili.

Dovolila jsem si přidat fotečku ! Fakt jsou perfektní !:yes:

cathleen: Tady ho měli ještě minulý týden. Ty ženský u nás vůbec netuší, co tu mají za poklad a nekupujou to. I prodavačka se mě ptala, k čemu je to dobrý :-O

spagetka:a další :-O , na kterou se už nedostalo:-//;-)

zizala: já tam letěla ještě týž den, ale k večeru...zbytečně ;-(;-)

zizala: :-)taky jsem si všimla, ale nebyl posel, kterého bych tam vyslala. Lídl je ve městě, my v malé vesnici.:-//

zizala:áále nezapadlo:-8 já jsem si toho moooc dobře všimla:-D:-D,mazala jsem do Lidlu a.....nic už tam neměli:-//:-//

cathleen: nedávno ho měl v akci Lidl, kostku 250 g za necelých 20,- Kč. Psala jsem to v diskuzi, ale zapadlo to bez odezvy :-8 U nás ho ještě v mrazicím boxu mají, kupovala jsem 5 do zásoby, ale zatím jsem nezkoušela :-8

:-))Klári, díky, ukládám si, pyré mi sežene moje nevesta;-):yes:+

maiva:Musíme sa stretnúť a potom bude aj Gaštanové pyré:-):-)

Tématické fráze:
kaštanové kuličky, vírobky, kastanove košičky, kuličky z kaštanového pyre, kaštanové máslo, vírobky na vánoce, vírobky z papíru, slovensky cera, víropky, papírové vírobky, mražené kaštanové pyré, kde sezenu kastanove pyre, virobky s papiru, víropky s kašnanu, kaštanové pyré recepty kuličky, kaštanové pyré, kaštanová buchta, vírobky z kaštanů, hotové mražený kaštanové pyré, kde koupit kaštanové pyré

Suroviny:
pyré kaštanové, piškoty dětské, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, zdobení, rum, čokoláda na vaření, tuk ztužený, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu