Suroviny
Porce: cca 45 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 037 kJ / 1 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,80 g |
Tuky | 42,13 g |
Vláknina | 20,45 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 74 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 171,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všetky prísady na cesto dobre zmiesime.
Krok 2: Z cesta tvarujeme malé guľôčky s priemerom asi 2 cm. Uložíme na plech na pečiaci papier a pečieme doružova, na 170°C cca 10 minút. (Pozor na pripálenie, je to upečené za pár minút.). Necháme vychladnúť a strčíme na 15 min do mrazničky (poleva bude okamžite tuhnúť).
Krok 3: Pripravíme čokoládovú polevu a necháme ju trocha prechladnúť, aby poleva nebola veľmi riedka. Každú guľôčku namočíme do polevy a prilepíme na ňu guľôčku na zdobenie (Do polevy namáčam guľôčku tak, že ju troška napichnem na špáradlo a ponorím do polevy. Nechám otiecť a uložím.) . Necháme dobre stuhnúť.
Zveřejněno 13. 12. 2018 23:07
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuličky z kaštanového pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8L42
Nejnovější recepty
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí stehna na pivě s žampionovým bulgurem
Přidáno před 22 hodinami
Podzimní salát z kapustiček s hruškou a jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Rizoto z kachního výpeku (zero waste)
Přidáno před 23 hodinami
Podzimní řezy
Přidáno 7. 10. 2024 14:00
Černá čočka beluga, slanina, volská oka a kysané zelí (pro diabetiky)
Přidáno 7. 10. 2024 13:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Halušky se zelím: Základem je výběr správných brambor i mouky a jejich poměr, dušené zelí dodá nový rozměr chuti
Výrobce kečupů chystá trik na podvodníky. Vykutáleným restauratérům tak zabrání falšovat své produkty
Retro okénko: Pochoutky s vystřihovacími panenkami Dana, Jana a Lena stávaly 3,90 Kčs a dělaly se ve třech příchutích
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Škvarky z bedel připravíte za chvilku: Milovníci hub ocení aroma i chuť, nadšení budou i příznivci originálu ze sádla
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronový koláč se zakysanou smetanou
f-kikinka před 8 minutami
Banánové řezy s karamelem
f-kikinka před 19 minutami
Kuřecí hořčicové řízky
KatuleF před 1 hodinou
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Lulu87 před 2 hodinami
Houbová polévka s pohankou
JardaH21 před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
f-kikinka před 3 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Sima1996 před 3 hodinami
Omáčka z klouzků
kimlo před 5 hodinami
Bílá zelná polévka kudlanka
juannita před 6 hodinami
Houbové topinky
Slavista62 před 7 hodinami
Komentáře (14)