Kuličky z kaštanového pyré

tejaja Kuchařka: tejaja

cca 45 ks Cukroví , Ostatní, Pečené 14 názorů

Suroviny

Těsto:
250 g kaštanového pyré
1 bílek
50 g moučkového cukru
30 g mletých ořechů
40 g mletých mandlí
30 g hladké mouky
Dále:
čokoládová poleva
kuličky na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všetky prísady na cesto dobre zmiesime.

  2. Z cesta tvarujeme malé guľôčky s priemerom asi 2 cm. Uložíme na plech na pečiaci papier a pečieme doružova, na 170°C cca 10 minút. (Pozor na pripálenie, je to upečené za pár minút.). Necháme vychladnúť a strčíme na 15 min do mrazničky (poleva bude okamžite tuhnúť).

  3. Pripravíme čokoládovú polevu a necháme ju trocha prechladnúť, aby poleva nebola veľmi riedka. Každú guľôčku namočíme do polevy a prilepíme na ňu guľôčku na zdobenie (Do polevy namáčam guľôčku tak, že ju troška napichnem na špáradlo a ponorím do polevy. Nechám otiecť a uložím.) . Necháme dobre stuhnúť.

Poznámka

Guľôčky môžeme ozdobiť aj tak, že polevu dáme len navrch na prilepenie ozdobnej guľôčky, ale celé v poleve sú krajšie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuličky z kaštanového pyré

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Upekla jsem to, trvalo to déle, na povrchu už byly pevné a uvnitř ještě vláčné odspoda byly už tmavší kolečka. Výborné i čerstvé , ale budou lepší ,nechám je uležet ve špajzu v chladu , ať se ty ořechy v tom rozvoní a vše se spojí !

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    tejaja: A vrabčekovia , sýkorky , vrany šedivky nedostanú nič?

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    tejaja: Ani neříkej, včera jsem chtěla udělat ještě ty kaštanové kuličky, ale nechala jsem toho ! Den blbec nic se nedařilo. Teď jsem smíchala to pyré s ořechy, moukou a cukrem a zjistila jsem, že z toho žádné kuličky udělat nejdou ! Pyré je moc suché , hnusně ochucené , nějakou levnou rumovou trestí a hnusnou vanilkovou příchutí. Tak jsem přidala jeden žloutek a rum,aby to šlo tvarovat. Teď váhám, jestli to mám vyhodit hned, nebo až to upeču. Dej pryč prosím, tu fotku toho pyré co jsem přidala já, ať si ho náhodou ještě někdo nekoupí. :-((

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: To, čo sa ti roztieklo alebo nepodarilo pri pečení alebo okraje z koláčov rozdrob do misky, pridaj trocha masla, nejaký pikantnejší alebo kyslejší lekvár (ríbezľový), hrozienka, orechy, kokos...podľa chuti, hmotu dobre prepracuj a rob z nej guľky, ktoré obaľ v orechoch alebo kokose. Budeš mať super nové guličky.;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    tejaja: Tak toto pyré na tvojej fotke som nikde nevidela ! Ďakujem za návod na pečenie , od rána mám prichystané zomleté ,rozmrazené , navážené ! Takže idem miešať a upiecť! Len čo sa mi dopečú tie roztečené snehové pusinky na linecké /katastrofa/ to zase bude vyzerať!8-(

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dievčatá, pridala som fotku balenia, ktoré kupujem ja. Ale treba prečítať zloženie na obale, tam je to napísané, lebo maďarské pyré z Lidlu je ochutené aj neochutené.
    Veronika.Hrozna: Pečiem na 170°C asi 10 minút, treba kontrolovať, horkovzduch stačí 160°C.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mtvrdikova: Fotka pyré přidána , manžel koupil ,ale teď má zase jiný obal, bílý. :-((

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Frantiska: Nejdříve to ochutnej ! V plechovce bývá neochucené , bez cukru a rumu ! Balené mražené maďarské už je s cukrem a rumem. Autorka receptu to dělala s mraženého, tedy ochuceného pyré.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    mtvrdikova: Musíš hledat v mrazácích a je to nejčastěji zlaté barvy a někdy i černá , obyčejně je to maďarský výrobek a přibližně je tam maďarsky Gastanypure , nebo tak něco, akorát jsem vyhodila obal a rozmrazuju v misce, já měla zlaté! Ten balíček ja veliký přesně jako máslo i tak zabalený. A také někdy nemají !!!

    Odpovědět

  • mtvrdikova mtvrdikova

    Prosím, nemůže dát někdo foto jak to vypadá to pyré? Myslím to balení. Nikdy jsem ho ještě nekupovala, neznám to, abych věděla co mám hledat, taky mě to láká vyzkoušet:-K musí to být dobrota:-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Zajímavý recept , nikdy jsem pyré nepekla , asi to získá pečením jinou chuť i ty ořechy v tom! Napiš prosím tě na kolik stupňů to pečeš a přibližně čas, vím, že se to bude muset hlídat , ale orientačně ! Hned jak se mi rozmrazí pyré , tak to zkusím! Vypadá to báječně!<3

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Simona Skolakova: Simonka, skús Lidl, ak ho máš nablízku. V nás ho dostať mrazené v Lidli vždy.;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    mam plechovku pyre a porad premyslim, co s ní :) tak ted muzu vyzkouset

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Škoda,že u nás není jen tak k dostání kaštanové pyré:-(hned bych to udělala,musí to být bomba;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kaštanové pyré

Zapomněl/a jsem heslo