Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 582 kJ / 4 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,02 g |
Tuky | 268,84 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 419 mg |
Sodík | 469 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 535,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polohrubou mouku, cukr, mléko, olej, vejce, prdopeč, prášek do perníku a vanilkový cukr dáme do mísy a ručním šlehačem nebo ručně vše smícháme dohromady.
Krok 2: Těsto nalijeme do máslem či jakýmkoli tukem vymazaného a polohrubou moukou vysypaného vyššího plechu. Pečeme při 150-170°C z obou stran asi půl hodiny - hodinu záleží na tipu trouby, zjistíme, zda-li je perník pečený, špejlí: píchnutím do perníku. Když se těsto nelepí, máme perník hotový. Dobrou chuť :)
Zveřejněno 28. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník od kačaby :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7jm
Moje poznámka
Perník od kačaby :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7jm
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 22 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny se špenátem
Palenka před 25 minutami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 31 minutami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
ceslo před 1 hodinou
Ovocné kůže
Lahvacek před 4 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 12 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 17 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 19 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 19 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 19 hodinami
Tématické fráze:
perník recept,
perník z polohrube mouky,
recept na perník,
recepty,
top recepty,
pernik z jednoho vejce,
recepty na perník,
kačaba kuchařka,
recept pernik,
kuchařka kačaba,
kuchařka od kacaby,
jak se dělá kačaba,
perník recepty,
perník hr,
pernik s polohrubou moukou,
recepty perník,
perník s z polohrubé mouky,
recepty s kačabou,
jídlo podle kačaby,
pernik s polohrubou moukou
Suroviny:
kokos strouhaný,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
prášek do perníku,
cukr vanilkový,
Komentáře (6)
Přidala jsem jen hrnek mletých ořechů, postrouhala zbytkový banán a 2 lžíce kakaa a jen 1/2 prášku do pečiva.
Potřela jsem poctivou vrstvou višňové marmelády a polila čoko-polevou.
Zmizel rychleji, než jsem stačila udělat foto.
Příště určitě ale foto dodám, perník je u nás často a recept je už v mých oblíbených.
místo jednoho hrnku polohrubé mouky můžeme přidat jednu lžíci rumu? To je pak nepoměr ostatních surovin jak blázen... já bych tu lžíci rumu klidně přidala jen tak a ne místo jednoho hrnku mouky