Croissanty
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty zkušenější v pečení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 439 kJ / 3 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,05 g |
Tuky | 207,04 g |
Vláknina | 18,30 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 5,07 g |
Sůl | 12,55 g |
Sacharidy | 368,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
Moje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RgAE
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 20 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 20 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 20 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 20 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
michaelatomastikova999 před 2 minutami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
skavera před 4 minutami
Strouhané mrkvové řezy se špaldovou moukou
Jan Nemec před 6 minutami
Kuřecí špízy s játry
Sahula před 39 minutami
Mrkvová pomazánka s kari
Tonja před 45 minutami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
kotatecko4@seznam.cz před 1 hodinou
Peřinková buchta s pudinkem
kotatecko4@seznam.cz před 1 hodinou
Nekynutý švestkový koláč
pesmax před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
JitulinaK před 2 hodinami
Tématické fráze:
croissant recept,
těsto na croissanty,
croissanty recept,
recept na croissant,
recept na croissanty,
crosant recept,
croissanty,
těsto na croissant,
recept croissant,
crosant,
croissant,
crossiant,
croisant,
croisant recept,
crossant,
croissantové těsto,
crossiant recept,
recept na croisant,
recepty croissant,
recepty croisant
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mléko,
droždí sušené,
cukr,
sůl,
vejce,
voda
Komentáře (22)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Delal jsem croissanty podle tohoto receptu, chutove jsou velicemdobre, ale mel jsem pomerne dost tvrdy povrch, nevi nekdomco jsem udelal spatne ?
Predem diky za odpovedi :)
ahoj, nejsem autorka ale odpovím ti. Překládání je důležité, aby jsi dosáhla správné struktury těsta. Tajemství křehkých vrstev croissantu spočívá ve správné teplotě másla, v překládání, chlazení a rozvalování těsta. Jedno s druhým totiž souvisí – máslo se dobře spojí s těstem jen tehdy, pokud má správnou teplotu. Těsto s máslem půjde dobře rozválet, jen je-li vychlazené. A konečně, typické vrstvičky se vytvoří, pouze pokud těsto několikrát přeložíš a rozválíš
máš je luxusní