Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 038 kJ / 3 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,46 g |
Tuky | 187,78 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,53 g |
Sodík | 506 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 417,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si uvaříme na krém hustý oslazený pudink. Necháme ho vychladnout a ještě vychladit v lednici. Pak ho vyšleháme elektrickým šlehačem do jemného krému, do kterého zašleháme vychladlou kávu a změklé máslo.
Krok 2: Změklé máslo utřeme s oběma cukry, přidáme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a zlehka promícháme, aby hmota neklesla. Z bílků si uděláme pevný sníh, který na závěr po částech vmícháme do základu těsta.
Krok 3: Připravené těsto rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200° a pečeme asi 8 minut do světle žluta.
Krok 4: Upečené plát necháme vychladnout a pak z něj opatrně stáhneme papír na pečení. Pomocí ostrého nože plát podélně nakrájíme na tři stejně široké a dlouhé pruhy.
Krok 5: Jeden pruh těsta potřeme vrstvou krému a zakryjeme ho druhým pruhem, který také potřeme vrstvou krému a přitiskneme na něj zlehka poslední pruh. Povrch i strany slepených plátů potřeme zbylým krémem a necháme vychladit.
Krok 6: Karamel připravíme v kastrůlku - za stálého míchání z cukru a vody uvaříme na mírném ohni světle hnědý karamel. Odstavíme ho z ohně, opatrně pomalu přilijeme smetanu a stále mícháme. Polevu nalijeme na ztuhlý moučník, necháme ho vychladit a pak nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 6. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné moka řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69yn
Moje poznámka
Jemné moka řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69yn
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 36 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 46 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
moka řezy,
moka řezy recept,
moka řezy recepty,
recept na moka řezy,
moka krém,
jak se dělá karamel,
mokka rezy,
jemný piškot,
moka,
mokařezy,
francouzské řezy,
karamel z cukru,
moka řez,
moka recept,
řezy moka,
krém na moka,
krém do moka,
míšo řezy,
moka poleva,
recept moka
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
máslo,
mléko,
cukr,
pudink vanilkový,
káva,
cukr krupice,
smetana,
voda
Komentáře (62)
Můžeš se zaregistrovat a přidat tedy vlastní recept na nějaké podobné řezy, nemyslím, že je vhodné, psát svůj recept do kkomentáře jiného receptu. Pak ho možná ráda vyzkouším. Pečení zdar!
120 g polohrubé mouky
4 vejce
80 g cukru
30 g másla
1 vanilkový cukr
Můj názor. Tak zkuste....