Máslový krém na vánoční cukroví
Co by to bylo za sváteční cukroví bez výborného krému? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit. Krémem pak můžete naplnit nejen košíčky, ořechy nebo trubičky, ale využijete ho také na slepování různých druhů cukroví.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 429 kJ / 2 254 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 10,43 g | 
| Tuky | 212,56 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 897 mg | 
| Sodík | 104 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 74,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vejce a cukr ušleháme nad párou do hustého krému a necháme vychladnout.
	Krok 2: Mírně změklé máslo ušleháme do pěny a postupně do něj zašleháváme vaječnou hmotu.
	Krok 3: Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby - kakaem, ořechy, rumem, kávou, oblíbeným aroma nebo marmeládou.
Zveřejněno 5. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Máslový krém na vánoční cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/21lj
Moje poznámka
					
				
Máslový krém na vánoční cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/21lj
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 42 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 6 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 7 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 11 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 40 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							krémy do vánočního cukrovi, 
						
						
							krémy do cukroví, 
						
						
							krém do cukroví, 
						
						
							máslový krém, 
						
						
							krém na cukroví, 
						
						
							krém do vánočního cukroví, 
						
						
							krém na vánoční cukroví, 
						
						
							krémy na cukroví, 
						
						
							základní máslový krém, 
						
						
							jak dlouho vydrží máslový krém, 
						
						
							nejlepší krémy do vánočního cukroví, 
						
						
							trvanlivý krém do vánočního cukroví, 
						
						
							vařený máslový krém, 
						
						
							kakaový krém do cukroví, 
						
						
							vařený krém do cukroví, 
						
						
							krémové vánoční cukroví, 
						
						
							krémové cukroví, 
						
						
							recepty na krémy do cukroví, 
						
						
							vanilkový krém do cukroví, 
						
						
							vánoční krémy
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							vejce, 
						
						
							kakao, 
						
						
							ořechy, 
						
						
							rum, 
						
						
							káva zrnková, 
						
						
							mandlové aroma
						
					
	
			
	
	
Komentáře (47)
Jj, díky
No, dovolil jsem si zjednodušit přístup k receptu: http://tortyodmamy.sme.sk/content/krem-priamo-z-mi...
Děkuji za zjednodušení přístupu. Přeji všem hezké svátky
Jj, to znám
Celá leta jsem dělala krém co dělala moje maminka:
Kolik másla,tolik cukru moučka,jeden žloutek a třít,když to bylo utřené tak pro nastavení se přidával puding udělaný z vody bez cukru(vychladlý) Tento krém je velice jemný a dobrý,ale letos zkusím tento snad to zvádnu
1 vrchovatá lžíce hladké nebo polohrubé mouky
125 g másla
140 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
Mléko rozmíchejte s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a nechte za občasného míchání vychladnout.
Mezitím utřete máslo s oběma cukry. Pak do ní po lžičkách vmíchejte vychladlou kaši a utřete na hladký krém.
Díky.
Máslo vyšlháme do pěny.
V parní lázni šleháme 15 dkg. cukru, 3 celá vejce, vanilkový cukr. Mícháme dokud neschládne. Pomalu vmíchám do ušlehaného másla. Vydrží dokud se cukrový nesní ( klidně 2 měsíce )
K receptu nejsou žádné komentáře.