Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 991 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,26 g |
Tuky | 81,92 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 27,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeler očistíme, pokrájame na "sirky" a varíme cca 2 minúty v slanej vode, scedíme.
Krok 2: Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme, pokrájame, zopár kolečiek si necháme na ozdobu.
Krok 3: Uhorky na drobno pokrájame.
Krok 4: V kyslej smotane rozmiešame soľ, korenie, horčicu, citrón - premiešame s ostatnými pokrájanými surovinami.
Krok 5: Necháme v chlade dobre uležať.
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerovo - vaječný salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/210M
Moje poznámka
Celerovo - vaječný salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/210M
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 1 minutou
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 49 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
vaječný salát,
majonézky,
vajíčkový salát s celerem,
majonézky vaření,
celerové recepty,
celerovo petrželovy salat,
celerovo,mrkvovo petrželový salát,
vajickova celerova salat,
celerovo-vaječný salát
Suroviny:
celer,
vejce,
okurky sterilované,
smetana zakysaná,
pepř bílý,
hořčice,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (23)
hezké foto
Biele korenie = bílý pepř, dopíšem do receptu.
Obyčajne tiež mixujem do šalátov majonézu a smotanu, dnes som robila takto, pretože sa doma majonéza nenachádzala. V podstate je to jedno, hlavne, že nám chutí. Veľa ľudí má voči zeleru, hlavne varenému, averziu. Ja ho prevarím iba chvíľu, aby nebol "blemcavý". Mäsožravcovi som robila podobne, značný podiel tvorilo varené slepačie mäso z polievky.
btw...též myslím, že bílé koření je bílý pepř