Celerovo - vaječný salát

Suroviny

500 g celer
6-8 vajec
2 kyselé okurky
250 g zakysaná smetana
bílý pepř
hořčice - nejlépe kremžská
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Zeler očistíme, pokrájame na "sirky" a varíme cca 2 minúty v slanej vode, scedíme.

  2. Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme, pokrájame, zopár kolečiek si necháme na ozdobu.

  3. Uhorky na drobno pokrájame.

  4. V kyslej smotane rozmiešame soľ, korenie, horčicu, citrón - premiešame s ostatnými pokrájanými surovinami.

  5. Necháme v chlade dobre uležať.

Poznámka od kuchařky

Podávame v rámci studeného pohostenia s pečivom, kto má rád korenistú chuť zeleru - si pochutná.

Smotanu možno nahradiť dobrým jogurtom.

Komentáře k receptu Celerovo - vaječný salát

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vaječný salát majonézky vajíčkový salát s celerem majonézky vaření celerové recepty celerovo petrželovy salat celerovo,mrkvovo petrželový salát vajickova celerova salat celerovo-vaječný salát