Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 991 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,26 g |
Tuky | 81,92 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 1,90 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 2,72 g |
Sacharidy | 27,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeler očistíme, pokrájame na "sirky" a varíme cca 2 minúty v slanej vode, scedíme.
Krok 2: Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme, pokrájame, zopár kolečiek si necháme na ozdobu.
Krok 3: Uhorky na drobno pokrájame.
Krok 4: V kyslej smotane rozmiešame soľ, korenie, horčicu, citrón - premiešame s ostatnými pokrájanými surovinami.
Krok 5: Necháme v chlade dobre uležať.
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerovo - vaječný salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/210M
Moje poznámka
Celerovo - vaječný salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/210M
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
vaječný salát,
majonézky,
vajíčkový salát s celerem,
majonézky vaření,
celerové recepty,
celerovo petrželovy salat,
celerovo,mrkvovo petrželový salát,
vajickova celerova salat,
celerovo-vaječný salát
Suroviny:
celer,
vejce,
okurky sterilované,
smetana zakysaná,
pepř bílý,
hořčice,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (24)
hezké foto
Biele korenie = bílý pepř, dopíšem do receptu.
Obyčajne tiež mixujem do šalátov majonézu a smotanu, dnes som robila takto, pretože sa doma majonéza nenachádzala. V podstate je to jedno, hlavne, že nám chutí. Veľa ľudí má voči zeleru, hlavne varenému, averziu. Ja ho prevarím iba chvíľu, aby nebol "blemcavý". Mäsožravcovi som robila podobne, značný podiel tvorilo varené slepačie mäso z polievky.