Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 151 kJ / 992 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,36 g |
| Tuky | 16,12 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 259 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 163,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrové brambory si nastrouháme na hrubo, přidáme k nim 2 vejce, sůl, pepř, vegetu a smícháme. Toto je nádivka, se kterou budeme plnit štrudlove těsto.
Krok 2: Pekáč si vymažeme olejem. Listy si dáme na pracovní plochu. Na každý list těsta si dáme olej, který rozetřeme, na to dáme nádivku, rozetřeme a svineme. Podle počtu listů těsta si rozdělíme nádivku, aby to bylo přibližně rovnoměrně naplněné.
Krok 3: Všechna svinutá těsta dáme jeden vedle druhého na plech. Vrch potřeme olejem a dáme péct cca na 1 hodinu maximálně 1 hodinu a 20 minut nejprve na 180°C a pak na 160°C. Pečeme do zlato hněda.
Krok 4: Když je pita upečený, tak povrch potřeme kysanou smetanou nebo bílým jogurtem a plech zakryjeme alobalem a necháme aspoň 10 minut na pultu stát. Uděláme to proto, aby nám těsto změklo, natolik je tenké, že při pečení ztvrdne a vysuší se. Pak nakrájíme na kousky.
Zveřejněno 23. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová pita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYkQ
Moje poznámka
Bramborová pita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYkQ
Nejnovější recepty
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 20 minutami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 22 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na paprice
Misicka77 před 5 minutami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 16 minutami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 17 minutami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 17 minutami
Kuře s divokým kořením
Merylas před 18 minutami
Jablíčkové lívanečky
Merylas před 18 minutami
Nejjednodušší kokosky
aninah před 56 minutami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 1 hodinou
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 2 hodinami
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 2 hodinami
Tématické fráze:
humus recept,
pita recept,
bramborová pita,
fillo těsto,
těsto fillo,
chorvatská pita,
řecký humus,
tahína recept,
filo těsto,
humus jidlo,
pita recepty,
štrudlové těsto,
filo těsto koupit,
pita,
arabsky humus,
humus arabské jídlo,
arabske jidlo recepty,
recept humus,
tahina,
štrudlove cesto
Suroviny:
brambory,
vejce,
vegeta,
sůl,
pepř mletý,
těsto štrůdlové,
olej,
jogurt bílý,
smetana
Komentáře (19)
btw....damy nemohli by ste sem vlozit recept na klasicke *strudlove*
uz len preto to urobim, aby som zistila ako to chuti, pride mi to skor ako priloha na zajedanie, nejakeho masoveho jedla....no uvidime....davam do oblubenych na vyskusanie.
skusim sa na marjannu nakontaktovat a aby sme ten recept upravili do spisovnej slovenciny.
btw....ja ked sa rozohnim, tak tiez pouzijem take slova, ze mam schranku plnu otazok, ze co to preboha je....tak nam to prepacte