Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuskusové placičky s kuřecím masem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Suroviny

Porce: 13 - 15

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 882 kJ /
1 406 kcal
Bílkoviny95,96 g
Tuky83,62 g
Vláknina3,74 g
Cholesterol 742 mg
Sodík 1,77 g
Sůl4,33 g
Sacharidy66,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuskus zalijeme vroucím vývarem, necháme nabobtnat a pak dáme vychladnout. Krok 2: Maso nakrájíme na malinké kousky, slaninu na kostičky, sýr a mrkev nastrouháme. Krok 3: Přidáme česnek utřený se solí, nakrájenou pažitku, nebo petrželku, vejce, smetanu, kuskus, trochu oleje, oslíme, opepříme a okořeníme podle chuti. Krok 4: Vše promícháme a dáme na 1 a 1/2 až 2 hodiny do lednice uležet. Krok 5: Pak usmažíme dozlatova, já dělám na lívanečníku, který jen potřu trochou oleje, nebo můžeme upéct na pečicím papíru v troubě. Krok 6: Podáváme jako hlavní jídlo, se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu - k dušenému špenátu ,nebo mrkvi nemají chybu. Ale dají se i studené, jako pohoštění.

Zveřejněno 11. 2. 2011

Poznámka autorky mysulka

Recept bude z nějakého webu, ale nevím odkud, dostala jsem ho mailem.

V původním bylo mleté vepřové maso a nebyla mrkev, tu jsem přidala pro barvu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5W6Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5W6Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Placičky jsou luxusní, moc mi chutnají. Zrovna je peču podruhé :-):-):-) Jen je nepeču na pánvičce, ale v troubě. Nejsou tak mastné ;-)

Tak kuskus nám přišel na chuť,:-pje to bezva odlehčení.Bylo to skvělé.Manžel ten ohroňoval nos:-/,ale nám to vůbec nevadilo zbylo více na nás.Zkoušela jsem ho i na sladko a děti se mohly pomlátit:-))jestli vůbec zbyde.Dopadlo to dobře.:-DZase něco jiného a budu dělat i nadále.

tak já je jdu vyzkoušet...jsem zvědavá,co my na to doma řeknou...;-) my s dcerou máme kuskus rády,ale tatínek ho ještě neměl...tak uvidíme ;-) dám pak vědět,jak chutnalo:-K

;-) Ivetko, my máme kuskus rádi na všechny způsoby, i když jsme ještě nezkoušeli nasladko, ale myslím, že by nám chutnal i ten:-):-K

Já jsem ještě nikdy kuskus nedělala.nemám s tím žádné zkušenosti.:-OVypadá to velmi zajímavě,zkusím ho koupit a udělám placičky.Potom se ozvu jak jsem sklidila úspěch.Zajímá mne to,je to jedno zase ze zdravějších jídel .:yes:

Kus- kus je fajn a placičky z něj vypadají moc pěkně.A dají se ke svačině.:-*:-*:-p:yes::yes::yes:

:-8 Václave děkuju za upozornění;-) i když to kontroluji, stejně něco uteče:-8, už je to opravené:yes:
Jinak všem děkuju za bodíky:-K

Jistě to udělám. U nás máme kus-kus rádi a tohle vypadá vynikajícně. +bod 6 (Lenko oprav si zakysanou slaninu ..na zakysanou smetanu.Jinak víme o co jde, omyl a chybička se vlodí všem)

Tak placičky z kuskusu...to som ešte nepočula :yes::yes::yes:;-):-D + 5

Kuskus jim doma sama, ale v teto uprave myslim, ze ho do jidelnicku propasuji i rodince :-D:yes::-K. +4

tak to vypada hooodne dobre..a myslim,ze zitra vyzkousim :-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuskusové placky, placicky z kuskusu, placky z kuskusu, kuskus placičky, kuskus co to je, kus kus s kuřecím masem, kuskus placky, kuskus s kurecim masem, recept na placky z kuskusu, kus kus placičky, kus kus placky, placičky z kus kusu, placky kuskus, kuřecí maso recepty, jak uvarit kuskus, kuskosové placičky, kus kus placky recept, placičky z kuřecího masa, placičky s kuskusu, kuskusové recepty

Suroviny:
řízky kuřecí, kuskus, vývar, sýr tvrdý, slanina, vejce, smetana zakysaná, olej olivový, česnek, mrkev, pažitka, sůl, pepř, koření grilovací

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu